0.5 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Tobogan, pokopališče in parkirišče za avtodome

Šentjur, 19.5. 2022 – Občina Šentjur se intenzivno pripravlja na številne nove investicije, ki jih bodo izvedli v prihodnje. Zato je župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, v četrtek povabil novinarje in nekaj sodelavcev na predstavitev projektov in podpis pogodb na razpisu izbranimi izvajalci del. Gre za tri investicije, ki bodo v prihodnje naredile naš kraj bolj prijazen občanom, otrokom pa tudi turistom.

Ureditev pokopališča

Projekt ureditve šentjurskega pokopališča je občina predstavila na spletni predstavitivi projekta. V okviru investicije se bo uredila rekonstrukcija lokalne ceste, parkirišče, prostora za raztros pepela pokojnikov, izgradnja nove žarne stene in rekonstrukcija dostopnih poti. Projekt je obsežen in razdeljen na tri faze gradnje. Najprej se bo uredilo parkirišče za pokopališko vežico, kjer bo prostor za dodatnih 49 parkirnih mest s servisnim platojem za upravljalca pokopališča.

Ta faza se bo zaključila do dneva mrtvih. V drugi fazi se bodo uredile poti in prostor za raztros pepela ter izgradnja žarne stene. V zadnji fazi projekta, pa dokončanje ureditve ceste v dolžini 230 metrov. Zadnji dve fazi se zaključita v letu 2023. Ra razpisu je bil izbran izvajalcev del VOC Celje, ki ga je na podpisu pogodbe zastopal direkotr Matej Štingl. Pogodbena vrednost investije pa je 1,1 milijona evrov.

Parking za avtodome

V ulici Pod vrbco, kjer se nahaja opuščena čistilna naprava za Dom starejših Šentjur bo občina izgradila štiri prostore za postajališča avtodomov. Vožnja z avtodomi postaja vedno bolj priljubljena, ta lokacija pa predstavlja možnost bivanja in celotnega servisiranja v bližini zgodovinskega Zgornjega trga. V sklopu tega projekta se bo izgradila voziščna konstrukcija dostopne ceste s hodnikom za pešče, vodovodnim priključkom meteorno in fekalno kanalizacijo, javno razsvetljavo in zadrževalnikom za meteorne vode. V začetku gradnje se porušila obstoječa čistilna naprava s strojno opremo.

Poskrbeli bodo tudi za oskrbovalni otok, kjer si bodo uporabniki tega prostora lahko natočili pitno vodo, imeli dostop do električne energije in izvedli izpust komunalnih vod. Prav tako bo postavljena nova urbana oprema – klopce, miza, otroško igralo … Izvajalec del bo KOP Brežice, ki ga je na podpisu pogodbe zastopal direktor Dejan Bibič, vrednost investicije pa je dobrih 160.000 evrov. Za del sredstev pa se občina nadeja tudi iz razpisa LAS Od Bohorja do Pohorja.

Tobogan

V tem trenutku še vedno poteka javni razpis za upravljalca bazena Šentjur in objektom v Športnem parku. Občina pa v zadnjih letih pospešeno obnavlja infrastrukturo v Športnem parku Šentjur. Lani so prenovili celotno bazensko tehniko in izvedla se je zunanja ureditev bazenskega kompleksa. Tokratna investicija pa bo pisana na kožo otrokom. Šentjurski bazen bo dobil nov tobogan, dolžine 41,5 metra in višine 5 metrov. Zavoji bodo zaščiteni z varnostnimi zavesami, stopnice in ploščadi bodo iz nedrsečih plošč iz steklenih vlaken. Temelje za tobogan pa so že izvedeni. Izvajalec del bo podjetje ASF F.U.N. iz Celje, pogodbo za investicijo pa je podpisal direktor Boštjan Štraus. Pogodbena vrednost znaša 69.000 evrov, računajo pa, da bo investicija zgrajena do začetka kopalne sezone. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ob koncu poletja prihaja tudi nov tobogan

Jure Godler

Javnosti predstavili projekta mestnega parka in pokopališča

Jure Godler

JKP Šentjur: Boste tudi letos prižgali svečo manj?

ViP

Mreža postajališč za avtodome se širi tudi v občino Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več