25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

JKP Šentjur: Boste tudi letos prižgali svečo manj?

Slovenci še vedno veljamo za rekorderje pri prežiganju nagrobnih sveč. Letno jih na grobovih prižgemo okoli 16 milijonov in ob tem povzročimo za 2400 ton odpadkov. Povprečno slovensko gospodinjstvo letno prižge 19 sveč! Skupaj lahko zmanjšamo prižgano količino sveč, ustvarimo manj odpadkov in privarčujemo veliko energije.

Na pokopališču Šentjur se številke iz leta v leto zmanjšujejo, kar je razvidno tudi iz spodnjega grafikona. Tako tudi letos ne oklevajte in bodite vzgled ostalim. Pokojnim rajši namenite kakšno ljubečo misel.

grafika_svece_JKP

Sprašujete nas: »Živim izven Občine Šentjur. Na pokopališču Šentjur imamo grobni prostor. Kje dobimo potrdilo, da lahko obiščemo grob?«

Obisk groba izven občine prebivališča zaradi nujnega vzdrževanja je dovoljen le posamezniku, ki je najemnik groba, pri čemer mora upravičenost izkazati z dokazilom o najemu groba (najemna pogodba) ali drugim ustreznim dokazilom (račun za grobnino).

Obisk groba znotraj občine prebivališča pa je dovoljen posamezniku (najemniku groba) in njegovim ožjim družinskim članom ali članom skupnega gospodinjstva.

Priporočamo, da grob obišče le toliko oseb, kolikor je res nujno. Pri tem uporabljate zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza. Ter obvezno vzdržujete primerno medsebojno razdaljo med obiskovalci.

Bodimo odgovorni, saj bomo tako v največji možni meri preprečevali morebitno nevarnost in širjenje okužbe. 

(Vir: JKP Šentjur/jkp-sentjur.si)

Sorodne novice

Tobogan, pokopališče in parkirišče za avtodome

Jure Godler

Intervju Matjaž Žmahar: “V Sloveniji bi bilo smiselno zgraditi več toplarn!”

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Javnosti predstavili projekta mestnega parka in pokopališča

Jure Godler

Komemoracija ob dnevu mrtvih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več