21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Tretji Slomškov večer

Ponikva, 25. 1. 2019 –Kot smo že vajeni, se vsako leto v zimskem času na Ponikvi zvrsti niz Slomškovih večerov v organizaciji zakonske skupine in župnije Ponikva. Tokrat je pod naslovom Slomškovih večerov »Iz trpljenja v življenje« svojo težko življenjsko zgodbo predstavila Mateja Količiz Brežic. 

Mateja je mama šestih otrok, ki je lani meseca julija postala vdova. Njen mož se je tragično ponesrečil z letalom. Ostala je sama s podjetjem in z otroci. Da je vse to premagala, so ji pomagali njeni bližji, prijatelji in dobrotniki, ki ji še vedno velikodušno priskočijo na pomoč. »Mateja je močna ženska. Zaznamovala jo je izguba moža in ostala je sama z otroki in s podjetjem, katerega je v večini vodil le njen mož Štefko. Kljub vsemu ni nikoli izgubila vere v Boga, ki ji je pomagala, da se je pobrala in šla naprej. Da je močna in odločna ženska, je dokazala tudi s tem, ko je napisala poslednje pismo svojemu možu, v katerem se je zahvalila za vse, kar jim je ustvaril, jih imel rad, bil dober človek in ljubeči oče in ga nazadnje prebrala tudi na njegovem pogrebu.« Tako jo je v uvodu predstavila povezovalka večera Bernarda Koražija.  

Pogumna in močna ženska, kot je Mateja, zmore z drugimi deliti svoj del težke preizkušnje, ki jo je zaznamovala v življenju, je marsikaterega poslušalca navdihnila s svojo vero in pozitivno naravnanostjo do življenja. Čeprav je včasih že skoraj obupala, je vedno branila vero v Boga, ki ji iz dneva v dan pomaga premagovati vsakodnevne težave, ki se pojavljajo v družini in podjetju. Za konec je povedala, da je hvaležna vsem, ki ji na kakršen koli način pomagajo, njej ali njenim otrokom. To je tisto, kar njej pomeni ogromno in kar tudi skrbno zapisuje v svoje zvezke.

(Tjaša Ferlež, Foto: Dušan Ferlež)

Sorodne novice

Nudila sva si oporo, ramo, kamor sva se lahko naslonila …

Jure Godler

Že 15. vseslovensko srečanje na Slomu

Jure Godler

Vera in kristjan v javnosti

Jure Godler

Bodo začeli zbirati podpise za ukinitev TV šova Kmetija?

Jure Godler

Na Slomu že 13. vseslovensko srečanje kmetov

Jure Godler

Slomškova Ponikva gostila kmete

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več