9 C
Šentjur pri Celju
29/05/2020
sentjur.net

Tudi mladi glasbeniki vstopili v pomlad

Šentjur, 28. 3. 2018 – Profesorji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur že tradicionalno pripravijo pomladni koncert učencev, ki obiskujejo šolo. Zaradi velikega števila nastopajočih, posledično tudi velikega obiska staršev in ostalih, so obisk omejili z omejenim številom vstopnic, ki so jih lahko mladi glasbeniki dobili. S tem so se modro izognili preveliki gneči v dvorani IKC. Tudi letošnje leto so se predstavili učenci višjih letnikov, ki so poleg pouka glasbe obvezani obiskovati tudi orkestre ali komorne skupine za instrument, ki ga igrajo. S tem se poleg individualnega pouka naučijo tudi igranja v večjih sestavih.

V dveh zaporednih koncertih so nastopile Orffova skupina s pevkami in solistko na violini Laro Jager, ki jo vodi Tina Pečar, skupina flavt Flavtissimo pod vodstvom Marte Koberski, Tolkalna komorna skupina pod vodstvom Gregorja Hrovata, Bojan Draksler je dirigiral Orkestru harmonik, Elizabeta Rauter pa Godalni komorni skupini. Zaigrali so še Kitarski orkester pod vodstvom Uroša Eferla, Trobilni kvartet Trobissimo Boštjana Jagra, za konec pa največji Pihalni orkester pod vodstvom Matjaža Vodiška. Namesto klasične najave točk so učenci gledališke skupine Osnovne šole Vojnik zaigrali šest prizorov igre Šmeksi ljubezen, po predlogi D. Žerjava. Mentorica vojniške otroške gledališke skupine je Barbara Ojsteršek Blizanc. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

50 pomladi glasbene šole

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več