16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Umetnost plesa na šentjurskem odru

Šentjur, 4. 6. 2016 – Po tem, ko so plesalci in učitelji plesa Harlekina – društva za umetnost plesa – bili navdušeni nad zmožnostmi prenovljenega IKC-ja, so se odločili, da svojo letno produkcijo pripravijo ravno pri nas, čeprav društvo izvira iz Celja. Tako je na šentjurskem odru stalo več kot 150 plesalcev – tistih od najmlajših pa tistih, ki svoje plesne gibe že do potankosti obladajo. Zaradi obsežnega programa in razvejanosti plesne šole, ki je prepoznavna po sodobnem plesu, klasičnem baletu, aktu in plesni vzgoji, so svojo predstavitev razdelili na tri različne sklope – plesno brstenje, kjer so svoje znanje prikazali najmlajši, plesno kaljenje za tiste bolj iskušene, tretjo prireditev – svečano akademijo pa so pripravili za vse bivše plesalce in druge.

V vrstah Harlekina se uči koordinacije gibov kar nekaj Šentjurčank, ki so, kot vsi ostali, zablestele v domači dvorani. Žal pa je moško čast branil le eden plesalec. Harlekin, katerega duša je Ana Vouk Pezdir, je na šentjurski produkciji praznoval 10. obletnico delovanja društva, čeprav je podjetje Harlekin obstajalo že vrsto let prej. Mladinska skupina za sodobni ples Akt, je zabeležila že 41 let kontinuiniranega delovanja, 28 let poučevanja klasičnega baleta … Zbrane je pred vsakim sklopom pozdravila tudi predsednica društva Šentjurčanka Nataša Kovačič. Na slavnostni akademiji so nekateri plesalci prejeli tudi priznanja JSKD za dolgoletno udejstvovanje na plesnem področju. Srebrno priznanje je prejela tudi Špela Jezovšek. Harlekinovci pa so organizirali tudi filatelistično razstavo znamk v avli, ki jih je razstavil in za ta namen s povečavo pripravil Tone Petek, član častnega razsodišča Filatelistične zveze Slovenije.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Harlekinov plesni spektakel v IKC-ju

Jure Godler

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Jure Godler

Harlekinovci v letni produkciji navdušili

Urska

Harmonija ženske lepote v središču ob dnevu žena

Jure Godler

Harlekinovci navdušili na zimski produkciji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več