11.5 C
Šentjur pri Celju
25/02/2020
sentjur.net

Harlekinov plesni spektakel v IKC-ju

Šentjur, 9. junij 2019 – Harlekin – društvo za umetnost plesa, ki ima sedež v Celju, vsako leto pripravi zaključno produkcijo v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru. Predsednica društva je Šentjurčanka Nataša Kovačić in pod njenim vodstvom se je društvo razmahnilo in šolo plesa obiskuje vedno več otrok. Vodja plesne šole je Ana Vovk Pezdir, koreografinja in plesna pedagoginja.

Zaključno produkcijo so morali, zaradi velikega števila mladih plesalcev, organizatorji pripraviti v dveh delih. Prireditev so poimenovali Misel, gib in zvok skozi čas. Predstavile so se vse plesne sekcije, ki delujejo v društvu pod različnimi mentorji. Na začetku so na šentjurskem odru zaplesali Tamali 1 in 2, ki jih vodi Sandra Jazbec. Nadaljevali so z glasbeno pripravnico pod vodstvom ustanoviteljice društva Vovk Pezdirjeve. Ti so bili letos nekaj posebnega, saj v šestih točkah pripravnice niso plesali na podlago, temveč na petje Nives Vertovšek Miklav in Tamare Juhart. Prvi del pa so zaključili z bolj modernimi ritmi Moderna, za katere sta poskrbeli mentorici Andreja Šraj in Mojca Ussar, ter s solističnimi točkami, ki so napovedale uvod v drugi del.

Kar 36 plesnih točk

V drugem delu so Harlekinovci predvideli kar 36 točk, kar je prireditev, čeprav je potekala brez vmesnih napovedovanj, zavleklo preko dveh ur. Vendar je kvaliteta plesa in dodelanost scenske produkcije gledalce držala v pozornosti celoten koncert. Prva je na oder stopila pevka in plesalka Špela Jezovšek. Sledila je baletna pravljica Zvezdica zaspanka, pod vodstvom Monike Zorko. Sledile so še skupine baleta, sodobnega plesa, solistične točke, skupina Modern 1 in 2 ter zaključek z nastopom tistih najstarejših plesalk –  skupine Akt. “Naše plesalke so skupaj z mentoricami ustvarile izjemen plesni opus, za kar jim čestitam,” je povedala Nataša Kovačić. Za nekatere plesalke je bil ta nastop tudi zadnji Harlekinov nastop, zato so se od njih poslovili z darilom in velikim aplavzom. Za dolgoletno sodelovanje so se zahvalili Špeli Jezovšek, Anastaziji Šrot, Evi Ocvirk, Živi Tanko, Lani Leskovšek in Teji Planko. Večina teh pleše pri Harlekinu že od svojega četrtega leta, zaključujejo pa srednjo šolo in s tem tudi ples pri Harlekinu.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Jure Godler

Harlekinovci v letni produkciji navdušili

Urska

Umetnost plesa na šentjurskem odru

Zoran Borovšak

Harlekinovci navdušili na zimski produkciji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več