-4.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Šentjur, 8. 12. 2019 – Harlekin društvo za umetnost plesa je celjska plesna šola, v kateri pleše tudi veliko število šentjurskih plesalcev. Svojo letno in zimsko produkcijo ob zaključku koledarskega obdobja že vrsto let pripravijo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Društvo, ki ga je ustanovila Ana Vovk Pezdir, je začelo delovati 1975 leta s pričetkom delovanja skupine Akt. V času do danes so zamenjali tudi pravno obliko in se od osnovne družbe z omejeno odgovornostjo registrirali kot društvo. Zadnjih nekaj let je društvo vodila Nataša Kovačić, ki je letos predsedniške vajeti prepustila Sandri Jazbec.

Dva nastopa

Zaradi velikega števila plesalcev so zimsko produkcijo organizatorji razdelili na dva dela – na otroški in mladinski del. Dvorana IKC pa je bila, predvsem v mladinskem delu, komaj dovolj velika za vse gledalce. V prvem delu so nastipili Tamali 1 in Tamali 2, ki jih vodi Ana Vovk Pezdir. Predstavile so se tudi baletke, pod vodstvom Monike Zorko in Plesna pripravnica 1, 2 in 3 pod vodstvom Tanje Verglez. Zaključili pa so s sodobnim plesom pod vodstvom Sandre Jazbec in Modern 2 pod vodsvom Andreje Šraj.

Pred začetkom drugega dela nastopa se je Pezdirjeva zahvalila Nataši Kovačić in Barbari Gazvoda Jezovšek za vso dolgoletno pomoč in vodenje društva. Za zahvalami pa so večji sklop plesa prevzele baletke, ki jih vodi Monika Zorko. Za njo so se predstavile še “sodobnice”, plesalke sodobnega plesa z menotrico Sandro Jazbec, Moderna 2 in 3 mentorice Andreje Šraj in Moderna ter Klase za tekmovalce pod vodstvom Mojce Ussar. Točke plesalcev pa je nabito polna dvorana pozdravljala z navdušenjem. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Harlekinov plesni spektakel v IKC-ju

Jure Godler

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več