16.3 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Šentjur, 9. 12. 2018 – Harlekin – društvo za umetnost plesa vsako leto končno produkcijo, kjer se predstavijo plesalci vseh starosti, pripravi v Šentjurju. Tokratna rdeča nit pa je bila temperamentna Španija, kjer so iskali motive v njihovi kulturi in glasbi. Španijo so izbrali, ker je bila ekipa Harlekina konec junija na svetovnem prvenstvu v španskem Sitgesu pri Barceloni. Pravijo, da se jih je življenje in pokrajina dotaknila, saj ju zaznamuje bogata kultura in umetnost, zato so mentorice in koreografinje iskale tu motiv za delo. Zaradi dolžine so produkcijo razdelili na dva koncerta. Na prvem so možnost dobili tisti najmlajši plesalci, razdeljeni v skupine: Tamali, Modern, Sodobni balet in Pripravnica.

V drugem koncertu so se predstavile plesalke in plesalci skupin balet, sodobni ples, modern in tistih najstarejših plesalk – Akt. Vsi nastopajoči so navdušili s koreografijo in domislicami, kako v ples vnesti čimveč španskega pridiha. Motive so koreografinje iskale med znanimi slikarji, španskimi pesniki, bikoborbami, nogometu, otroškimi pesmicami in drugje. “Ples ni samo tekma, je mnogo več od tega,” je povedala Ana Vouk Pezdir, ki je duša delovanja društva. Čudovit plesni spektakel je do zadnjega kotička napolnil dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Harlekinov plesni spektakel v IKC-ju

Jure Godler

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več