28 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur praznuje 10 let delovanja

V letošnjem letu je v zelo posebnih razmerah Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur obeležila 10 let svojega delovanja, ki so jih zaznamovali raznoliki študijski programi, številne prireditve, mednarodno sodelovanje in delovanje v družbi vrstnikov, prostovoljstvo in še kaj. Veseli so, da se je tudi v teh posebnih razmerah veliko starejših študentov uspešno prilagodilo vsem spremembam ter pogumno usvajalo nova znanja na načine, ki so jim bili prej nepoznani in tuji.

Zahvaljujoč evropskim sredstev programa Leader so bili v poletnem času člani Univerze za tretje življenjsko obdobje deležni tudi kratkih 10-urnih brezplačnih tečajev v manjših skupinah za izobraževanja na pametnih telefonih, kjer so se učili uporabljati portal zVEM, najeti KolesCE z mobilnim telefonom, spoznavali pa so tudi divjo hrano, ki jo lahko naberemo v naravi, septembra pa bodo tudi kulinarično ustvarjalni v Ipavčevi hiši, likovnice pa bodo pripravile razstavo v čast prvemu slovenskemu baletu Možiček v lokalu Ramna na Slivniškem jezeru.

Vabijo vas, da se jim pridružite pri organiziranem učenju starejših, kjer se ne učijo samo na klasičen način, ampak tudi drug od drug drugega, medgeneracijsko, ob pogovoru, ob kavi, v naravi …

Z veseljem vam bodo predstavili možnosti učenja osebno na Mestnem trgu 5, po telefonu 03 747 16 70 ali po e-pošti: info@lusentjur.si ter na spletni strani. Vabijo pa vas tudi, da jih spremljate na družabnih omrežjih Facebook, Instagram in Linkedin.

Sorodne novice

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler

Izobraževanje v zrelih letih z Ljudsko univerzo Šentjur

Jure Godler

Praznovanje Dnevov evropske kulturne dediščine v znamenju Josipa Ipavca

Jure Godler

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več