11.5 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Ustvarjali pod orehom

Ponikva, 6. 7. 2019 – V soboto je Turistično olepševalno društvo Ponikva že tretje leto zapored na Slomškovem trgu organiziralo delavnico Pod orehi. Otroci so se zjutraj najprej zbrali na trgu pred cerkvijo sv. Martina, kjer je vsajen tudi oreh, ki simbolizira prav oreh, pod katerim se je učil in deloval tudi naš rojak Anton Martin Slomšek. Del ostanka starega oreha, ki naj bi stal približno na istem mestu, kot je vsajen ta, je na razpolago za ogled zunaj farne cerkve.

Delavnica pod orehom je pred tremi leti nastala v organizaciji TOD Ponikva, v spomin na malega Tončka Slomška, ki je bil nekoč pod orehom javno pohvaljen kot najboljši učenec takratne nedeljske šole. Letos se je je udeležilo 18 otrok, ustvarjali so na temo Ribica se je zaljubila. Otroci so prisluhnili zgodbici, jo dramatizirali in se naučili staro ljudsko pesem Dekle je po vodo šlo. Nato so na to temo poslikali kozarce. Na koncu so pripravili razstavo in kratek kulturni program.

Otroci so uživali, bili so polni idej in dobre volje. Marsikdo, ki je opazoval sobotni živ-žav na Ponikvi, si je z zanimanjem ogledal ustvarjalnost otrok ter otroke obdaril s pohvalo in sladkimi dobrotami. Delavnico sta vodili učiteljici Irena Zevnik in Petra Špur, pomagale pa so tudi pomočnice DPM Ponikva. Na delavnici je sodelovalo 18 otrok. Dobra volja, smeh, kreativnost in glasba so bili glavni elementi sobotnega dopoldneva pod orehom, kateremu je sončno vreme dodalo še poseben čar.

(Tjaša Ferlež, Foto: TOD Ponikva)

Sorodne novice

Poslastica uspešnic na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Velikonočnica na Ponikvi že cveti!

Tjaša Ferlež

Slomškov dan na Ponikvi – slovenski dan učiteljev

Tjaša Ferlež

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Ali imamo odprto srce do tistih, ki so potrebni naše pomoči?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več