18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Na Ponikvi izbrali najboljšo salamo

Ponikva, 6. 4. 2024 – V soboto je na Ponikvi že petnajstič zapored zadišalo po domačih kmečkih salamah. Turistično olepševalno društvo Ponikva je organiziralo že 15. Salamijado, ki je že tradicionalno potekala v Kulturnem domu Ponikva. Odziv je bil zelo dober, zato pa je bila zahtevnejša naloga komisije, ki je morala okušati in pod drobnogled postaviti kar trideset vzorcev salam.

Ljubiteljski izdelovalci domačih salam so na ocenjevanje prinesli kar trideset vzorcev, zato so imeli ocenjevalci kar zahtevno nalogo. Ocenjevali so okus, vonj, zunanji videz ter prerez izdelka. Kot so pojasnili na prireditvi, je bila letošnja kakovost salam boljša kot leto poprej, saj so bili tudi vremenski pogoji za sušenje nekoliko ugodnejši. Kljub temu so bile pri določenih primerih opazne določene napake, kot je na primer prehitro sušenje.

Vsem tridesetim udeležencem so podelili priznanje za udeležbo. Prvo mesto za okusno in dobro pridelano salamo je prejel Gal Grobovšek, drugo mesto Franc Podkrajšek in tretje mesto Srečko Jevšinek. Po podelitvi priznanj se je odprl tudi degustacijski večer, na katerem so udeleženci salamijade lahko poskusili vseh trideset vzorcev ter si izmenjali svoje izkušnje. (Domen Gutsmandl)

Sorodne novice

Tudi na 29. Martinovih dnevih podelili priznaja za najlepše urejene domove

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Kar 30 vzorcev salam na 14. Salamijadi

Tjaša Ferlež

Zacvetela že štirideset dni pred veliko nočjo

Tjaša Ferlež

Glasba povzdigne duha, ljudje pa smo potujoče duše

Jure Godler

Že 13. Salamijada na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več