33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

V akciji Slovenija kvačka narejen tudi grb Občine Šentjur

Šentjur, 11. 3. 2022 – Pred časom je skupina navdušenk nad kvačkanjem sprožila vsenacionalno akcijo Slovenija kvačka, v kateri so se lotile kvačkanja grbov vseh slovenskih občin. Med njimi je tudi naša občanka Gelca Gajšek,ki je veliko truda in številne delovne ure vložila v kvačkan grb Občine Šentjur, ki ga je v zameno za donacijo včeraj predala županu mag. Marku Diaciju. Akcija se odvija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Namenov akcije je več; povezati Slovenijo, spodbuditi ljudi, da začno kvačkati in s tem ohranjati in obujati našo nacionalno tradicijo, kar je imelo  v koronskih časih še dobre stranske učinke − deluje pomirjujoče, zmanjšuje stres, spodbuja ustvarjalnost in trajnostno naravnanost. Poleg tega se želijo kvačkarice s projektom vpisati tudi v knjigo svetovnih rekordov. Gelca Gajšek, ki je skvačkala šentjurski grb, je kmečka ženska, stara 69 let, ki je na vozičku že 20 let – zaradi spastične tetrapareze ima tudi osteartrozo predvsem prstov na desni strani polovice. “V prostem času se ukvarjam z raznimi ročnim delom medtem spada tudi kvačkanje, kar mi pomaga pri gibljivosti rok. Ob delu se sprostim in si bistrim um. Kvačkam razne stvari. Nekaj ji lahko vidite v galeriji izdelkov. To je samo malenkost, največ jih podarim za otroke, vnuke in nečake da bodo imeli spomin name – to mi veliko pomeni.  Pri izdelavi grba sem se veliko naučila in utrdila kako biti vztrajen, ” je povedala ga. Gajšek.

Z županom sta si na prijetnem srečanju, na katerega je prišla s soprogom, skupaj ogledala grb, avtorica je opisala, koliko truda je vložila vanj. Župan mag. Marko Diaci se jih je zahvalil za opravljeno delo in samo udeležbo v akciji kvačkanja in s tem promocijo naše občine, nastala pa je tudi skupna fotografija ob končnem izdelku, ki sedaj krasi občinske prostore. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Na Ponikvi dočakali svoj grb in zastavo

Tjaša Ferlež

Ponikva končno dočakala svoj grb in zastavo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več