18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Dramlje, 21. 4. 2022 – Drameljski otroci so znova povezali Drameljčane v prireditvi V Dramljah pojemo slovenske pesmi, ki je potekla 21. aprila v telovadnici OŠ Dramlje. Drameljska osnovna šola se je v letošnji, 8. sezoni, pridružila projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, družbe NT&RC in Radio-Tednik Ptuj, ki s pomočjo osnovnih šol in občin organizira prireditve, kjer se mladi pevski talenti predstavijo s slovensko pesmijo.

Kot vemo, se je v Dramljah vedno lepo pelo. In tudi na tej prireditvi so naši učenci dokazali, da jim ni para. S svojimi iskrivimi pevskimi nastopi so namreč navdušili številčno občinstvo, ki jih je navdušeno nagrajevalo z aplavzi. Prijeten ambient »dnevne sobe«, kjer sta učiteljica Andreja in Maja sprejemali nastopajoče in spodbujali je ustvaril sproščen občutek  domačnosti. Tako so lahko nastopajoči, kot tudi celotna publika uživali v pristnem vzdušju, ki ga lahko pripravijo le v Dramljah.

Ravnateljica gospa Mirjana Aužner je v zaključnem nagovoru pohvalila vse mlade pevce in izrazila veselje ob dejstvu, da smo se po dolgem času znova zbrali na skupni šolski prireditvi ter nas spomnila, da je pri nas vedno dobra volja doma. Za odlično izpeljano prireditev se še posebej zahvaljujemo ansamblu Unikat, ki nam je s svojim ozvočenjem in osvetljavo omogočil popeljati celoten koncert na višji nivo. Naslednje leto pa se zopet dobimo na istem kraju, da prisluhnemo našim mladim, pogumnim pevskim zvezdicam. (Lucija Jager, foto Darko Petelinšek)

Sorodne novice

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Drameljčani so šli okrog sveta

Jure Godler

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več