14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

V največjem arhitekturnem festivalu tudi IKC

Šentjur, 16. 4. 2016 – Ljudje v grajenem prostoru preživimo 90 odstotkov svojega časa. Večinoma se ne zavedamo vpliva grajenega prostora na naše življenje in delo, torej na počutje, zdravje, varnost, uspešnost in učinkovitost. Na festivalu Odprtih hiš Slovenije (OHS) se predstavljajo najboljše in vodilne na področju arhitekture. OHS so del mednarodne mreže Open House Worldwide in deluje že po 30 mestih po celem svetu. V Sloveniji je ta festival že od leta 2010, doslej pa so v sklopu tega odprli več kot 390 objektov, ki si jih je ogledalo 15.000 ljudi.

Objekte, ki so pripravljeni odpreti svoja vrata, pa OHS izbere na natečaju. Ipavčev kulturni center Šentjur so na natečaj OHS prijavila arhitekta Zdenko in Miha Prosen, Studia List d.o.o., ki sta pripravila tudi arhitekturno zasnovo. Po slabih dveh letih sta arhitekta, skupaj s povabljenim direktorjem podjetja Remont d. d.,  Bogomirjem Amonom, pohvalila vzdrževanost objekta ter skupaj s tehničnim osebjem IKC-ja popeljala približno 30 gradbincev in ostalih na ogled šentjurske kulturne lepotice. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več