10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Šentjur, 26. 5. 2017 – KK Tajfun je s koncem že 17. tekmovalne sezone zapustil dosedanji trener, Jurica Golemac, ki je vodenje ekipe prevzel lanskega oktobra. Tajfunovci so sezono zaključili kot osmi, kar pa ni izpolnilo pričakovanj. Na novinarski konferenci je vodstvo kluba predstavilo novega trenerja in smernice za prihajajočo 18. sezono. Sprva je besedo dobil Boštjan Kočar, strokovni vodja mlajših selekcij, ki predstavljajo bodoče igralce članske ekipe. Baza otrok (približno 100 otrok, deklet in fantov) v šoli košarke razvija svoje spretnosti. V naslednji sezoni bodo prvič imeli dve selekciji v kategoriji fantov do 13 let in do 15 let. Tako je za košarkarski podmladek, seveda ob pomoči strokovnega kadra, dobro poskrbljeno.

Nato je zbrane nagovoril Dejan Fideršek, športni direktor, ki je poudaril, da so se načrtno posvetili vzgoji mladega kadra. Želijo si čim več domačih, mladih igralcev, ki bi lahko okrepili člansko ekipo v prihodnosti. Cilj kluba je umestitev ekipe med štiri najboljše ekipe v prvenstvu. Kakor je dejal sam: »Konec letošnje sezone smo bili zadovoljni, v naslednji sezoni pa želimo biti navdušeni.« Vodenje ekipe je prevzel Andrej Žakelj, ki bo vnesel svežino, predvsem pa si želi zgraditi ekipo, ki bo delovala na dolgi rok. Izkušnje je sprva nabiral kot igralec, nato zadnja leta kot trener. Želi si vključiti čim več igralcev iz domačega okolja, sestaviti želi mlado, ambiciozno in delovno ekipo z željo po uspehu. Seveda je vodstvo omenilo tudi podporo vseh sponzorjev in navijačev, za katero so hvaležni. Ekipa je že izvedla trening z novim trenerjem, kjer so se spoznavali, obenem pa so se novi igralci uvajali. (Nina Drame)

Sorodne novice

KK Šentjur: Cilj je liga za prvaka

Jure Godler

Odšel Žakelj, prišel Vulić

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več