-0.8 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Šentjur, 12. 12. 2016 – Šentjurski košarkaši KK Tajfuna se pod vodstvom Jurice Golemca počasi pobirajo iz katastrofalnega začetka seznone. V Ligi Nova KBM, jim je tokratv v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur stala nasproti ekipa Portoroža. Da se dviga forma naših košarkarjev, smo videli že v prejšnjih tekmah, tokrat pa so na razpoložene rdeče naleteli igralci iz Primorske. Naši fantje so silovito začeli prvo četrtino, ko je po uvodnem vodstvu Primorcev začelo padati po njih iz vseh strani. Le redko se zgodi, da bi kakšna ekipa dosegla 30 (!?) (trideset) zaporednih točk in dobila prvo četrtino, ki je že v veliki meri odločila zmagovalca srečanja.

V drugi četrtini, ko so se vroče roke naših košarkarjev le malce ohladile, so Primorci znižali razliko in ekipi sta odšli v slačilnico v polčasu pri izredno visokem rezultatu 55:36. Povada so nekaj več kot toliko točk dosegle ekipe na koncu srečanja. V drugem polčasu so rdeči pokazali, da je oslabljena ekipa KK Portorož tokrat nedorasel tekmec, in so prednost ponovno povišali. Ob visokem rezultatu pa so dobili svojo priložnost tudi igralci, ki ponavadi ne stopijo na parket v igri – Amar Ejup in Žiga Debelak. Naši so pred koncem srečanja dosegli več kot sto točk in srečanje končali pri rezultatu 101:67. Med strelce pa so se vpisali vsi igralci.

Khaliq Spicer je dosegel 23 točk in nekajkrat atraktivno zabil v koš, 18 točk je k zmagi prispeval Žiga Fifolt, 15 Mirza Sarajlija in 13 Danijel Vujasinović. Zmaga proti KK Portorožu je že tretja zaporedna zmaga, naši pa so le pokazali, da so ekipa, ki ne sodi na dno lestvice. Po končanem 10. kolu Lige Nova KBM so gledalci izbirali med najbolj atraktivnimi potezami 10. kola. Med naj 10 potez je bilo nominiranih kar tri šentjurske – alley-oop Žige Fifolta po podaji Malcolma Granta, ukradena žoga in ponovni alley-oop Milana Sebiča, po podaji Danijela Vujasinovića in še eno zračno zabijanje tudi Fifolta po Vujasinovićevi podaji. (Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc)


Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler

Z metom iz sredine do druge zmage

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več