18.1 C
Šentjur pri Celju
12/08/2020
sentjur.net

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Rogaška Slatina, 21. 1. 2017 – Šentjurski košarkarji KK Tajfuna so, po filmski “vrnitvi med žive”, znova soočeni pred novo oviro. Četa Jurice Golemca se je zaradi številnih poškodb skoraj prepolovila in trener lahko računa le na sedem košarkarjev in nekaj golobradcev, ki na svojo priložnost še čakajo. Ravno to je bil vzrok, da je moralo vodstvo kluba ponovno postrgati rezerve in v klub pripeljati še novega igralca – Emilija Banića, v klub pa se je vrnil tudi stari kondicijski trener Matevž Koleša. Banić, 194 cm in 23 let star visoki krilni košarkar je nazadnje igral v Nemčiji, svojo šprtno pot pa je začel v Zadru.

Golemac na srečanju z lokalnim rivalom Rogaško ni mogel računati na Aleksandra Petrovića in Khaliqa Spicerja, kakor tudi že dlje odsotnega Jako Brodnika. Gostitelji so srečanje začeli bolje in prednost je kmalu narasla na devet točk razlike. Naši so prednost Slatinčanov počasi zmanjševali, a je na Mirzo Sajrajlijo padel eden od igralcev gostiteljev, naš organizator igre pa zaradi lažjega pretresa možganov ni več nadaljeval srečanja. Kljub krajši klopi so se naši košarkarji dobro upirali gostiteljem, vse do nekaj minut pred polčasom, kjer so Slatinčani pripravili delni izid 11:4 in postavili visoko oviro pred drugim polčasom srečanja z rezultatom 37:29. Tudi zaradi nekaj dobrih potez novinca Banića so se naši krčevito upirali nasprotnikom in prednost v nekem trenutku tekme zmanjšali samo na štiri točke zaostanka, nato pa še nekaj minut kasneje celo na dve točki zaostanka, pri rezultatu 58:56. Žal je sledil razpad naše igre, kjer so gostitelji pobegnili na nerealnih 17 točk razlike in končali srečanje 77:60.

Najuspešnejša v naših vrstah sta bila Milija Miković in Malcolm Grant, oba s 17 točkami. 11 jih je pripseval še Daniel Vujasinović, Banić pa 7. Naši v petek gostijo ekipo KK Šenčur Gorenjska gradbena družba. (Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

»Pa ta viža ni preč« v Rogaški Slatini

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več