9 C
Šentjur pri Celju
29/05/2020
sentjur.net

V pokalnem tekmovanju prednost našim

Šentjur, 11. 12. 2018 – V Pokalu Spar so se košarkarji KK Šentjur v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur soočili z ekipo, s katero si večkrat zamenjajo ime v kakšnem novinarskem prispevku – Šenčurjem GGD. Da pa bo mera srečanj s “soimenjaki” polna, se bosta ti dve ekipi pomerili kar trikat zapored – dvakrat v Pokalu Spar in enkrat v Ligi Nova KBM, ki šteje za državno prvenstvo.

Košarkarji iz Gorenjske so tekmo v Šentjurju začeli bolj podjetno in takoj povedli za nekaj točk. Naši so z dobrimi podajami pod koš centru Mateju Krušiču zaostanek stopili. Gostje so dobro vodili tekmo, našim pa ni šel na roko sodniški kriterij v prvem polčasu. Ravno te odločitve so na rob tribun pognale besne Šentjurske viteze, ki se z nekaterimi sodniškimi odločitvami niso strinjali.

V drugem delu srečanja so se prebudili tudi šentjurski košarkarji in prevesili rezultat na svojo stran. Ob neučinkovitosti Gorencev so naši prednost povečevali ter zmagali ob rezultatu 78:68. Pripravili so si prednost 10 točk pred povratnim srečanjem v Šenčurju. Prednost bi lahko bila še večja za tri, če ne bi ob zadnjem metu, ki ga je zadel, Davor Konjević naredil korake. Konjević in Miloš Pešić sta k zmagi prispevala 17 točk, Matej Krušič 14, Emir Ahmedović pa 11. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler

Med sabo so se pomerile selekcije U11 Košarkarskega kluba Šentjur

Jure Godler

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

#Beactive tudi na treningu članske ekipe KK Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več