12.5 C
Šentjur pri Celju
14/06/2024
sentjur.net

V ponovitvi lanskega finala do zmage

JGP_3755Rogaška Slatina, 7. 5. 2016 – V ponovitvi lanskih finalnih obračunov Lige Telemach med Rogaško in Tajfunom so naši košarkarji končno pokazali tudi igro kot iz končnice. Na gostovanju pri nekdanjem trenerju Šentjurčanov Damjanu Novakoviću so bili naši boljši na lokalnem derbiju. Sicer pirova zmaga ni prinesla spremembe na zadnjem – šestem mestu lige za prvaka, vendar daje upanje, da bodo naši v najpomembnejših izločilnih bojih, ki sledijo, pokazali tisto znanje, ki ga premorejo. Šentjurčani se bodo tako, po tem ko bo odigrana še zadnja tekma med Zlatorogom in Heliosom, lahko pripravljali na najpomembnejšo tekmo sezone, kjer mogoče lahko rešijo ne najboljšo sezono. Naši se bodo namreč pomerili z ekipo, ki bo tretje uvrščena, kar pa prejšnjemu paru daje možnost tudi taktiziranja, saj sta oba, poleg Union Olimpije, možen nasprotnik za izločilni – finalni del prvenstva. Tekma bo danes, 8. maja, ob 19. uri v Laškem.

Šentjurčani so v Rogaški proti aktualnimi podprvaki igrali sproščeno in suvereno, saj niso imeli česa izgubiti. Najvišja prednost na tekmi pa je bila kar 24 točk razlike (52:76). Naši so bili izredno razpoloženi, saj je kar šest igralcev doseglo več kot 10 točk. Terell Parks in Marko Pajić po 14, Sandi Čebular 13, Jacob Parker 12, ter Domen Bratož in Aleksandar Ponjavić po 10. (Jure Godler)

Sorodne novice

Teklo je več kot 1100 udeležencev iz vse Slovenije

Jure Godler

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Na Afroditinem teku tudi pohod in vozičkanje

Jure Godler

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več