18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

Planina pri Sevnici, 4. december 2023 – Pred letom dni smo poročali o projektu podjetja Tajfun iz Planine pri Sevnici, da v kraju zgradi parkirno hišo. Parkirnih mest za zaposlene namreč močno primanjkuje, zato parkirajo po več koncih Planine. Parkirna hiša je predvidena na zemljišču, kjer trenutno stoji asfaltirano nogometno igrišče pod osnovno šolo, ki je bilo pred časom spremenjeno v provizorično parkirišče, na njem vsako leto poteka tudi tradicionalna prireditev Angelska nedelja. Tajfun si želi območje odkupiti, a leto nazaj še niso uskladili stališč s svetom Krajevne skupnosti Planina pri Sevnici; pomisleki nekaterih svetnikov so se nanašali predvsem na krčenje zelenih površin.

Kot so nam iz Tajfuna sporočili zdaj, so se z lokalnimi oblastmi pred časom dogovorili, da z uresničevanjem projekta počakajo na končanje širitve vrtca, saj posega na območje načrtovane gradnje. Vrtec so odprli minuli konec tedna, zato v Tajfunu pričakujejo srečanje s predstavniki krajevne skupnosti in Občine Šentjur na terenu: “Na novo se bo določilo meje obdelave projekta Tajfun Showroom. Prilagodila se bo tudi projektna dokumentacija. Temu bo nato sledila geodetska odmera in pridobivanje potrebnih zemljišč,” so zapisali v enem največjih podjetij v občini. Ob tem dodajajo, da je bila podana načelna pripravljenost občine in KS za odprodajo potrebnega zemljišča, kar nam je potrdil tudi predsednik KS Planina pri Sevnici Jurij Hladin. Krajevna skupnost je že izvedla tudi cenitev potrebnih zemljišč. Tako investitor kot lokalna skupnost se nadejata, da bo sodelovanje uspešno, končni objekt pa dodana vrednost za Planino pri Sevnici.

Garažna hiša naj bi bila po prvih načrtih sicer sestavljena iz treh nivojev, pri čemer bi bil vrhnji namenjen tudi namenjen javni rabi, spodnja nivoja, približno 140 parkirnih mest, pa zaposlenim v Tajfunu. Najvišji nivo bi torej še vedno omogočal organizacijo prireditev. Po Tajfunovih načrtih bi se poslovil tudi objekt nekdanjega gostišča Montparis, namesto njega pa bi zrasla sodobna in sonaravna stavba, t. i. Showroom, za intepretacijske namene produktov podjetja, med drugim sta predvidena tudi bar in predavalnica. Kakšna bo dinamika in končna oblika projekta, za zdaj še ni znano. Kako so si objekt zamislili v začetku, je vidno na spodnjih vizualizacijah biroja Superform. (ViP)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več