16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

V šoli za življenjsko uspešnost

Slom pri Ponikvi, 18. 11. 2016 – V dvorani rojstne hiše Antona Martina Slomška se je odvil že 8. Slomškov simpozij. S simpozijem, ki ga je organizirala Razvojna agencija Kozjansko oziroma njena organizacijska enota Ljudska univerza Šentjur, so počastili spomin na slavnega rojaka, ki je v svojem bogatem naboru pastoralne in humanističnih dejavnosti veliko pozornosti posvečal ravno pedagogiki ter izobraževanju otrok. Slomškov simpozij pa je tudi vključen v katalog stalnih izpopolnjevanj za učitelje in udeležba ter evalvacija predavanja je tem prinesla 0,5 točke k točkam, ki so potrebne za napredovanje v nazivu. Rdeča nit sklopa predavanj pa je bil Slomšek in vzgojni moment ter njegov rek, da šola, ki se ukvarja samo s poučevanjem, je polovičarska. “Bolj pomembna je vzgoja, ki je bila ponovno vključena v učne načrte, in to izobraževanje smo koristili kot nadgradnjo,” je povedala Alenka Testaniere iz Turistično-informativnega centra Šentjur ter vodja LUŠ.

Povabili so strokovne predavatelje in “s tem smo pedagogom pomagali izgraditi celostno osebnost na lažji način in da so bolj pripravljeni na življenje v 21. stoletju,” je še dodala Testanierova. Kot prvi je nastopil mag. Silvo Šinkovec, ki je predstavil celostni razvoj osebnosti otrok, kako pa se vzpodbuja otrokov razvoj po pedagogiki Montessori, pa je spregovorila Melita Kordeš Demšar. V drugem delu predavanj je zanimivo tezo o programiranju otrok razložil znani motivator in predavatelj mag. Jani Prgič. Kot slednja je o vzpodbujanju rezilientnosti v inkluzivnem vrtcu in inkluzivni šoli predavala še mag. Vanja Riccarda Kiswarday. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur praznuje 10 let delovanja

Jure Godler

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

12. Slomškov simpozij: Um se odpre, če je srce očarano

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več