5.4 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

V Vodulah odstranili komunalno blato

Vodule, 25. avgust 2021 – Po dvomesečni sanaciji je Inšpektorat za okolje danes sporočil, da je podjetje Lasaz iz Dola pri Ljubljani v celoti odstranilo komunalno blato, ki je bilo junija nezakonito odloženo v Vodulah.

Inšpektorica, ki si je odlagališče ogledala skupaj s predstavniki odstranjevalcev in VGP Drava, je v poročilu zavedla, da je bilo območje “poravnano z ilovico. Prav tako je videti, da je material postrgan iz grape, skozi katero teče potoček. Vidno je stekanje zalednih vod proti močvirju na dnu grape. Tudi v močvirju je videti sledi odstranitve blata. V okolici so ostala posamezna posekana drevesa, ki jih je izvajalec odstranil, da je lahko izvedel odstranitev blata. Predstavnika VGP Drava in izvajalca sta še bolj natančno pregledala močvirje in ugotovila, da je blato v celoti odstranjeno do osnovne zemljine.” Komunalno blato je bilo odpeljano in dokumentirano predano podjetju Kostak, d. o. o., ki poseduje dovoljenje za ravnanje s tovrstnimi odpadki.

Spomnimo, odlagališče v Vodulah pri Dramljah je bilo eno od več odkritih črnih odlagališč komunalnega blata po več koncih Slovenije, eno od njih je bilo zavedeno (in tudi že sanirano) tudi v središču Šentjurja.

Sorodne novice

Spomnili so se preminulih borcev

Tjaša Ferlež

Saga z divjim odlagališči komunalnega blata na sodišču

Jure Godler

Komunalno blato odvrgli kar v centru Šentjurja

Jure Godler

Na Vodulah policisti iščejo uničevalca okolja

Jure Godler

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več