7 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

Vabijo nove člane, da se jim pridružijo

Šentjur, 11. 9. 2018 – Na pobudo Združenja ljudskih univerz Slovenije, katerega član je ponovno postala Ljudska univerza Šentjur, so pripravili dneve odprtih vrat. Tako so kar na Mestnem trgu predstavili nekaj svojih študijskih krožkov. Na tak način so mimoidočim kar najbolje predstavili delovanje. Največ tečajnikov se udeležuje aktivnosti Univerze za tretje življenjsko obdobje in ravno ti so predstavljali dejavnosti. Predstavila se je skupina citrarjev, kaligrafski krožek, ki je začel z delovanjem prejšnje leto in ga vodi Klavdija Simler, Zdenka Vrečko pa je izvajala tudi jogo za starejše. Seveda pa je bilo več informacij možno dobiti tudi na info točki, kjer so organizatorji poskrbeli za osvežilne pijače, sadje in kifeljčke.

“Začeli pa smo tudi z učenjem računalništva za brezposlene, ki se nam bodo pridružili malce kasneje,” je hitela pripovedovati vodja LUŠ Alenka Testaniere. Kot zanimivost je poudarila, da so začeli z nacionalno poklicno kvalifikacijo tudi v zaporih, kjer bodo zapornike usposobili kot viličariste ter začeli tudi s skupino socialnih oskrbovancev. “Intenzivno tudi vpisujemo v tečaje tudjih jezikov, kjer se lahko študentje učijo angleščine, nemščine, franciščine, španščine, ruščine in italijanščine,” je še dodala Testanierova. Ob dnevnih odprtih vrat pa si lahko udeleženci tečajov izžrebajo še dodaten popust na izboraževanja.

V lanskem letu so število udeležencev, ki so obiskovali javno priznane tečaje, vpisali v javno evidenco udeležencev na Ministrstvu za izobraževanje, bilo pa je kar 1540 različnih tečajnikov po različnih programih. Javno veljavni programi so povezani ali z jeziki ali z usposabljanjem za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja, lani pa so imeli tudi dve skupini začetne integracije priseljencev. Tečajniki izhajajo iz večinoma iz naših krogov. V to evidenco ne vpisujejo udeležencev NPK. Velik podudarek dajejo tudi na računalniškem opismenjevanu za odrasle – za nezaposlene, za zaposlene nad 45. letom, za katere so bili v večini brezplačni tečaji, sredstva pa so pridobili z razpisov ministrstev ali evropskih sredstev. “Želimo si doseči čim večji krog ljudi, tudi tiste, ki še nič niso slišali o nas,” je za konec povedala vodja LUŠ. (Jure Godler)

Sorodne novice

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več