13.3 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Danes se prične dogajanje ob mestnem ognjišču z Ljudsko univerzo Šentjur. Ob 17:00 bodo Jurijevi skavti prinesli betlehemsko luč, Majda Jakončič in Pavli Švikart sta dolgoletna člana Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki deluje v sklopu Ljudske univerze Šentjur. Delujeta v študijskih krožkih Lušni orkester in Lušne citre pod mentorstvom Jasmine Levičar in se bosta predstavila ob zvokih mandoline in citer z božično Glej, zvezdice božje in Amazing Grace. Nina Ploštajner, ki je hči Majde Jakončič in je učiteljica orientalskega plesa, plesalka in koreografinja, pa nam bo zaplesala ples s tančicami. Ob odru bodo potekale tudi delavnice Društva prijateljev mladine za najmlajše.

Na Ljudski univerzi Šentjur izvajajo raznolike programe izobraževanja odraslih. Od lanskega leta imajo na voljo več brezplačnih izobraževanj v sklopu evropskega projekta Pridobivanja temeljnih in poklicnih kompetenc za starejše zaposlene, brezposelne in druge prikrajšane in ranljive ciljne skupine. Eden teh programov je tudi javno-veljavni program Izzivi podeželja. V lanskem letu so se ga udeležile tudi Rosanda Ploštajner, Ela Kavka ter Tanja Gobec, ki se  bodo s svojo dejavnostjo predstavile na stojnici. Da boste izvedeli, kakšni so njihovi vtisi, predlagamo, da jih povprašate kar sami.

Za starejše in mlajše

Na priložnostnem sejmu tukaj pod šotorom bodo z nami tudi Ana, Špela in Anja, tri mlada dekleta, ki so se združila z željo po razvijanju znanja masažnih tehnik, reikija in barsov – alternativnih tehnik zdravljenja, ki lajšajo bolečine in ljudi napolnijo z vitalno energijo. Asha studio sprostitve je projekt v sklopu Mladinskega inkubatorja, v katerem tri mlada dekleta ponujajo svoje storitve. Špela Šket ter Ana Štante sta tudi odlični pevki in se boste predstavili na odru s pesmima Hallelujah in Mlade oči.

Na stojnici Ljudske univerze Šentjur bo potekalo tudi medsebojno obdarovanje, zato hitro oddajte svoje male pozornosti, če ste jih pripravili in dobili boste številko, kjer boste ob koncu lahko prevzeli darilo presenečenja. Na stojnici vas čaka tudi program Univerze za tretje življenjsko obdobje za naslednje trimesečje, sodelavki Nina in Sabina pa sta vam na voljo tudi za vsa vprašanja v zvezi z izobraževanji za odrasle, ki potekajo na Ljudski univerzi Šentjur.

Ob 18:00 se nam bodo pridužil še člani pevskega zbora Jesensko cvetje ter Pihalni orkester Šentjur. Pridite, LUŠno bo! (LUŠ)

Prvi del dogajanja

Sorodne novice

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Zakurili mestni ogenj. Vabljeni!

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več