0.6 C
Sentjur
20/01/2020
sentjur.net

Vadili bomo lahko na prostem

Šentjur, 15. 11. 2018 – V Športnem parku Šentjur je Mestna skupnost Šentjur v okviru projekta Živeti v mestu je zdravo namestila naprave za vadbo na prostem. Projekt Živeti v mestu je zdravo kot partnerje vključuje RA Kozjansko, Društvo Skrinja, Športno zvezo Šentjur, Diagnostični center Šentjur in Mestno skupnost Šentjur želi spodbujati zdrav način življenja in medgeneracijsko druženje. V okviru projekta so bile izvedene številne delavnice za otroke, zaposlene in starostnike, organizirani pa so bili tudi trije večji športni dogodki – novoletni tek, vzpon na Resevno in Miniolimpijada, izdana pa bo tudi knjižica z recepti zdrave prehrane. Projekt je financiran v okviru programa CLLD s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru LAS Od Pohorja do Bohorja.

V okviru projekta je Mestna skupnost Šentjur postavila na stadionu v Športnem parku Šentjur naprave za vadbo na prostem, ki so namenjene za vadbo vseh generacij (otroci, mlajši od 12 let lahko vadijo v spremstvu odrasle osebe). Naprave obsegajo orodja za ulično vadbo (drogova na dveh višinah, bradljo in letvenik) ter naprave za zunanji fitnes (naprava za vadbo z nogami, zgornjim delom telesa in za vadbo hrbta oziroma križa). (Vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Obnovili objekt v športnem parku

Jure Godler

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Jure Godler

Športne igre letos s skromnejšo udeležbo

Jure Godler

Podmladek gasilcev se je izkazal

Jure Godler

Močna konkurenca na 12. Atletskem mitingu

Jure Godler

500 otrok na atletskem pokalu v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več