7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Varno pot po prenovljeni cesti Žepina-Proseniško

Cerovec, 23. 9. 2017 – Zagotovo so prenovljeni odseki cest veliko veselje domačinov, saj se bodo lahko do doma peljali po veliko bolj zglednih in varnih cestah. K seznamu teh rekonstruiranih in obnovljenih cest pa lahko pripišemo tudi 840 metrov dolgi odsek ceste Žepina-Proseniško, ki je slednja cesta do meje z Občino Celje. Ob cesti je bilo izgrajenih še 700 m pločnika, prepust preko ceste in most na meji s sosednjo občino. Urejena sta bils tudi avtobusno postajališče ter odvodnjavanje ceste z igradnjo dodatne meteorne kanalizacije. Vrednost celotne investicije je znesla nekaj manj kot 300.000 evrov. Prisotne je pozdravil tudi Anže Rezar, ki je tudi opisal, kako ga je pred sedmimi leti za rokav pocukal krajan Grajžel in pobaral novega predsednika. Od takrat so tekla prizadevanja za rekonstrukcijo ceste, ki ena bolj obremenjenih po prometu v naši občini. Sredstva so pridobili iz občinskega razpisa.

“Naše cestno omrežje je zelo veliko in imamo skoraj 800 km cest vseh kategorij,” je povedal zbranim tudi župan mag. Marko Diaci: “In postopoma želimo urejevati to omrežje”. Poudaril je, da so v dveh mandatih izgradili kar 80 odsekov cest, kar je zelo veliko, in se zahvalil KS za vso pomoč pri izgradnji ceste. Po prerezu traku so tako cesto predali uporabi in se počasi peš prestavili na igrišče ob POŠ Blagovna, kjer so nadaljevali aktivnosti, povezane s praznovanjem Krajevne skupnosti Blagovna. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Prehodni pokal v rokah ekipe Zlateče

Danijel Berden

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Danijel Berden
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več