21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Večno mladi že desetič razstavili starodobnike

Šentjur, 27. 4. 2016 – Ena izmed bolj obiskanih prireditev v sklopu Šentjurjevega je razstava starodobnikov, ki jo vsako leto pripravijo člani društva Klub starodobnikov Večno mladi iz Šentjurja. Tokrat pa se je s to veliko in zahtevno prireditvijo spopadel novi predsednik društva Franc Rataj. Pisana množica starodobnikov je že v zgodnjih urah napolnila prostor ob šentjurski železniški postaji. Varno vožjo pa je blagoslovil tudi župnik Vinko Čonč. Ob 10. uri so se zbrana vozila – po grobi oceni jih je bilo okoli 200 – podala na panoramsko vožnjo do Ponikve. Prvo postajališče za starodobnike je bila rojstna hiša Antona Martina Slomška, nato pa jih je pot peljala naprej proti Šentvidu pri Grobelnem, nato pa so se vrnili na prizorišče prireditve.

Na letošnji deseti tradicionalni prireditvi so organizatorji sklenili, da pot skrajšajo, kar pa se je zaradi kislega vremena izkazalo za pravo odločitev. Zaželeli so si, da bi se podajšal čas pred društvenimi prostori, ne pa na poti. “Takšna prireditev zahteva zelo veliko truda in znanja in treba je podpreti to aktivnost tudi v naprej, saj ti člani ohranjajo tehnično kulturo,” je povedal župan mag. Marko Diaci.

Obiskovalci pa so imeli tudi možnost brezplačenga ogleda muzeja Južne železnice. V klubu Večno mladih deluje že 65 aktivnih članov, vsi pa so lastniki starodobnih vozil – od mopedov, traktorjev, avtomobilov, koles … “Skrbimo, da se naše društvo veča, zato v naše vrste vedno vabimo tudi nove člane iz Šentjurja pa tudi iz bližnje in širše okolice,” je povedal predsednik Rataj. Sodelujejo tudi s krovno organizacijo SVAMS z Vranskega pa tudi z ostalimi klubi širom po Sloveniji. Vedno pa jim v pomoč pri finančnem delu pomagajo tudi sponzorji in donatorji, ki lahko prispevajo za srečelov. Na prireditvi, ki jo je vodil Miro Klinc, pa so sodelovali tudi predstavniki PGD Šentjur, Policije, Šolskega centra Šentjur in drugi. Za dobro voljo so poskrbeli v ansamblu Mladi upi. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Zadišalo po bencinu, starinah in čevapčičih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več