1.5 C
Šentjur pri Celju
25/10/2021
sentjur.net

Velikonočni miting uspel

Šentjur, 20. 4. 2019 – Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur je v šentjurskem športnem parku že 16. leto organiziral Atletski miting. Tokrat se jim je dogodek pokril ravno z velikonočno soboto, vendar so kljub temu v Šentjur prišli številni atleti iz celotne Slovenije. Uradni časomerilec Timing je zabeležil več kot 300 štartov, atleti in atletinje pa so prišli iz kar 23 različnih klubov. Po članskem mitingu so se pomerili še tisti mlajši atleti, ki so pri nas zastopali kar 11 osnovnih šol Slovenije, ter celo gostje iz Bosne in Hercegovine. Organizatorjem je na roko šlo tudi vreme, saj je soboto obsijalo s toplimi žarki.

“Pogoji za tekmovalce so bili tako idealni, zato je bilo doseženo nekaj dobrih osebnih rezultatov. Izkazali so se tudi atletinje in atleti domačega atletskega kluba, ki so kar desetkrat stali na zmagovalnem odru in dosegli številne osebne rekorde.,” je povedal predsednik AK Asfalt Kovač Šentjur Jože Artnak. Tekmovalce je na začetku pozdravil tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci, ki jim je zaželel veliko športne sreče in odličnih rezultatov, organizatorjem pa čestital k vnovični odlični izvedbi atletskega mitinga. Atleti in atletinje so se pomerili v teku na 100 m, na 600 m, na 1500 m, na 300 m ter skakali v daljino. Atleti v nižjih starostnih kategorijah so metali žvižgača, tekli na 60 m in na 600 m ter skakali v daljino na coni odriva.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler

Val Filej je postal državni prvak

Jure Godler

 Uspešna nedelja šentjurskih atletov

Jure Godler

Iz Novega mesta z dvema srebrnima medaljama

Jure Godler

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

Atletom dve novi medalji na državnem prvenstvu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več