10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

VIDEO: Vir(tu)alne pihalce gasilci ponesli po občini

1. maj 2020 – Ukrepi zoper koronavirus so to pomlad prilagodili kar nekaj praznikov – velika noč se je pomaknila v zgolj lastne domove, dan boja proti okupatorju je minil brez obeležij, naposled pa tudi 1. maj brez tradicionalnih “golažijad” in budnic.

Pihalni orkestri so tako morali najti ustrezne alternative. Predsednik šentjurskih pihalcev Vladimir Belina nam je povedal, da so se na pobudo ene izmed članic odločili, da se posnamejo. “Vsakdo je posnel svojo “štimo” skladbe, Peter Tovornik je vse potrebno uredil v studiu, Gašper Rataj pa je uredil video posnetke,” je pojasnil Belina. Pihalni orkester Šentjur se je tako pridružil vseslovenski iniciativi, Zveza slovenskih godb in Gasilska zveza Slovenije pa sta sprejeli še dogovor, da bodo gasilska društva po državi budnice ponesla po čim več krajih, tudi po naši občini. Na štirih kolesih gasilskih vozil je bila tudi letošnja županova poslanica, ki so jo gasilci predvajali ob koračnicah.

Sorodne novice

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

Koncert pihalcev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Jure Godler

Z budnico obogatili prvomajske praznike

Jure Godler

Prvomajsko lepotico dvignili pod nebo

ViP

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več