33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Vokalna ekstazija v Hruševcu

Šentjur, 22. 3. 2014 – Koncert, ki so ga mnogi pričakovali že dlje časa, se je končno zgodil. Naša verjetno najbolj znana slovenska vokalna skupina Perpetuum jazzile je svoj nastop pripravila v telovadnici OŠ Hruševec Šentjur. Šentjur so si izbrali za svoj glasbeni performans ravno na pobudo Šentjurčanke Valentine Zidar, ki poje pri tem zboru že peto leto. “Naše platno je oder, naše barve so naši glasovi,” so zapisali člani PJ na svoji internetni strani. Perpetuum jazzile je zaslovel s svojo interpretacijo skladbe Tota – Africa. Za tem je šla nihova pot slave samo še strmo navzgor. Zadnja leta zbor vodi švedski dirigent Peder Karlsson, ki ga žal v Šentjur ni bilo, so pa zato v njegove čevlje stopili Sandra Ferketija, Samo Vovk in Luka Černe.

A cappella

Kljub razmeram v Sloveniji in precej zasoljenimi cenami vstopnic – 25 EUR, so PJ-ji napolnili hruševsko telovadnico do zadnjega kotička. Močni ritmi, bogate harmonije in energični zvoki so tisto, kar zbor radi proizvajajo in dajejo publiki skozi a cappella skladbe. Perpetuum jazzile, čeprav je bilo včasih slišati, kot da z njimi igra celoten orkester, vse zvoke – bobne (beatbox) in bas proizvajajo le sami s svojimi vokali. Pri skladbi Africa pa so se jim na odru pridružili še pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Hruševec Šentjur, ki jih vodi Blanka Pasarič. S svojimi priredbami skladb so naelektrili ozračje in na koncu  za svoj nastop dobili stoječe ovacije občinstva. (J. G.)

 

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Zaščitite svojo lastnino s primerno ključavnico

Jure Godler

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več