18.9 C
Šentjur pri Celju
09/07/2020
sentjur.net

Vrtec praznuje. Kaj praznuje? Rojstni dan!

Šentjur, 19. 5. 2017 – Praznovanje 50-letnice je pomemben dogodek v življenju, pa tudi v delovanju kakšne ustanove. Abrahama – pol stoletja organiziranega varstva predšolskih otrok – so v petek proslavili v Vrtcu Šentjur. Vrtec obiskuje 758 otrok v 11 enotah vrtca, ki so postavljene skoraj v vseh krajevnih skupnostih. V vrtcu pa je tudi 121 zaposlenih, kar predstavlja največji kolektiv v naši občini.

Praznovanje obletnice so vzogiteljice in ravnateljica Elizabeta Jelen skrbno pripravljale dalj časa. Poleg osrednje prireditve so izdali tudi kroniko vrtca, ki so jo obiskovalci prejeli na vstopu v prireditev v Ipavčevem kulturnem centru. V avli pa so postavili risbe otrok. Na prireditvenem prostoru pred IKC so postavili celo veliki zaslon, kjer so lahko starši, ki se jim ni uspelo prebiti v tokrat premajhno dvorano, lahko ogledali dogajanje na odru.

Za rojstni dan nastopili otroci

Na osrednji slovesnosti praznovanja 50-letnice delovanja vrtca so se v kulturnem programu predstavile vse enote vrtca. Za glasbeno spremljavo posameznih točk so večnoma poskrbele kar vzgojiteljice same. Dodelani nastopi malčkov so povsem zakrili njihova rosna leta, pod vodstvom Tine Drame pa je celo zapel otroški zborček. Ravnateljica Elizabeta Jelen je poudarila, da je praznovanje obletnice delovanja le ena točka, v kateri se zberejo dolgoletna prizadevanja, da bi z največjo skrbnostjo in ljubeznijo gradili prihodnost naše družbe in domovine. Izpostavila je uspešno sodelovanje z Občino Šentjur. Jelenova je izpostavila tudi delo svojih predhodnic. Pred nagovorom župana pa je zapela vokalna skupina vzgojiteljc. Župan mag. Marko Diaci je izpostavil, da se je tem času predrugačil tudi pogled na predšolsko vzgojo in otroci so postali fokus. Poudaril je socialni utrip, ki ga predšolski otroci dobijo v vrtcih. Ta drugačen pogled je izpostavil tudi drugačne izzive. Vrtec je med drugim največji proračunski uporabnih sredstev iz proračuna in tudi največji zaposlovalec. Po končani slavnostni prireditvi so se obiskovalci še podružili v avli in na prireditveni ploščadi. (Jure Godler)

Sorodne novice

Podelili občinska priznanja za prostovoljce leta 2019

Jure Godler

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Abraham prvošolcev generacije 1969

Jure Godler

Abraham in njegovi pevci zapeli v Šentvidu pri Planini

Tjaša Ferlež

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Občina Dobje ponosno zaključila drugo desetletje obstoja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več