6.7 C
Šentjur pri Celju
31/03/2020
sentjur.net

Z delavnico moderne kaligrafije so se poklonili kulturi

Prevorje, 17. 5. 2019 – K pestremu naboru dogodov ob Tednu ljubiteljske kulture v Občini Šentjur so svoj kanček »pisane« kulture dodali tudi člani Kulturnega društva Prevorje, ko so v tamkajšnji podružnični šoli organizirali delavnico moderne kaligrafije.

Delavnica je potekala pod vodstvom Tanje Užmah Mosquera, ki že nekaj let poučuje klasično kaligrafsko pisavo in tudi ustvarja tovrstne izdelke.  Mlada in perspektivna oblikovalka je obiskovalcem najprej predstavila teorijo, pravila in veščine pisanja, nato pa so se preizkusili še v praksi. Učili so se osnovnih potez, vadili pisanje črk in pri tem spoznavali, da veščina tovrstnega ročnega izražanja ni tako lahka, kot so si predstavljali. Kot je povedala Mosquerova, vaja dela mojstra, zahteva pa nekaj pozornosti in koncentracije. Kljub vsemu je bilo zabavno in zagotovo bo katera od udeleženk kakšno praznično voščilnico napisala v potezah kaligrafije.

(Majda Rezec)

Sorodne novice

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler

Zaključni koncert zborovodske delavnice

Jure Godler

Rastavili na ograji in knjižnici

Jure Godler

V roke so si segle čebelice in kaligrafija

Jure Godler

»Lušno« odprtje kaligrafske razstave

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več