13 C
Šentjur
16/09/2019
sentjur.net

Z visokimi gosti otvorili nove prostore

Šentjur, 3. 5. 2015 – Člani Stranke modernega centra, lokalnega odbora Šentjur, so odprli nove poslovne prostore na Drofenikovi 15, v prvem nadstropju Centra Selič. Povabilu na otvoritev novih prostorov so se odzvali iz samega vrha stranke – predsednik Državnega zbora Slovenije in podpredsednika SMC dr. Milan BrglezHorst Hafner, namestnik generalnega sekretarja SMC, župan občine Šentjur mag. Marko Diaci.

Prisotne je na začetku pozdravil predsednik lokalnega odbora Peter Jevšinek: “Ti prostori nam bodo omogočili, da se bomo še naprej tvorno povezovali in sprejemali občane v svojih prostorih.” Prisotne je pozdravil tudi Horst Hafner, ki se je lokalnemu odboru zahvalil za odlične rezultate, ki jih prikazujejo na lokalnem področju. Poudaril je pomembnost sodelovanja, ne glede na politične poglede in nazore. Izpostavil je, da je v času vladanja te koalicije bruto državni prihodek začel rasti, znižala se je stopnja brezposlenosti, zaradi ratinga so pridobili več kot 500 mio evrov iz evropskih sredstev več, ampak “za Slovence je tipično, da pohvale prejmeš šele od drugih držav, ne pa doma.” SMC-ju in vladi se podtikajo slabe odločitve iz preteklosti še iz časov, ko stranka sploh ni obstajala – arbitraža, izbrisani ter računi, ki jih bomo morali plačati zaradi Ljubljanske banke …

Predsednik državnega zbora dr. Brglez je prav tako izpostavil pomembnost delovanja lokalnih odborov, saj brez ljudi ni napredka pri državi. Državnozborska poslanka Anita Koleša pa je poudarila, da sicer ni zelo pomembno, kje imaš pisarno, bolj je pomembno, da jo sploh imaš in s tem ponudiš občanom, osebni stik s poslancem. Poudarila je tudi to, da je pomembno, da je pisarna poslanca v istih prostorih kot je pisarna lokalnega odbora.

O prihodnosti Slovenije

Zbrani simpatizerji in člani ter ostali pa so se po odprtju pisarne prestavili v Ipavčev kulturni center Šentjur, na pogovor poslanke DZ Anite Koleša in predsednika DZ dr. Milana Brgleza. Pogovor pa je na pragu interpelacije Brgleza s strani SDS, ker ni razpisal roka za zbiranje podpisov za referendume, ki jih zahteva Sindikat delavcev migrantov Slovenije, toliko bolj aktualen. Pogovarjala sta se tudi o prihodnosti Slovenije o EU, pa tudi odgovarjala na nekatera vprašanja poslušalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zapeli na XXIX. območnem srečanju zborov

Jure Godler

Prejeli smo: Poslanka Ivanuša odprla poslansko pisarno

Jure Godler

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler

O arhaičnem slovenskem jeziku

Jure Godler

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

ViP

Janez Jenšterle najavil kandidaturo za župana

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več