19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Ponikva, 14. 8. 2021 – V soboto, 14. avgusta 2021, je bil za Uršo Kajba s Ponikve in Boruta Ravnaka s Frankolovega najlepši dan njunega življenja. Svoji samostojni poti sta združila v eno, po kateri sedaj stopata kot gospa in gospod Ravnak.

Njuno prvo srečanje se je zgodilo čisto naključno. Njuna energija je več kot odlična in kot pravita sama, je iz dneva v dan vedno močnejša. Malo energije, malo kemije in začela se je odvijati njuna zgodba. V prvi zvezi sta se Urši rodila dva otroka, Patrik in Laneja. Včasih ni vse tako, kot si želimo, in ločitve si ne želi nihče. Ampak ker življenje ne izbira, je ločitev takrat doletela Uršino družino.

Ločitev se je zgodila in če bi lahko izbirala, bi se za vse tudi zdaj odločila enako. Stiki so urejeni in otroka sta srečna in zadovoljna, kar pa je tudi najpomembnejše. Ni pa vse tako sivo, saj sta z razhodom staršev Patrik in Leneja postala starejša bratec in sestrica. Zdaj imata še dva bratca. Enega pri mamici, ki mu je ime Amadej, in enega pri atiju. Vsak živijo svoje življenje in to jim tudi zelo uspeva.

Zaroka kar na Triglavu

Da bi se nekoč poročila, je bila dolgoletna otroška želja obeh mladoporočencev. 15. avgusta 2020 sta se s prijateljema odpravila na najvišji vrh v naši prelepi deželi, Triglav. »Vsi prvič. Prelepa pot, čudovito doživetje, ki ne bo nikoli pozabljeno,« opisuje nevesta. Borut se je odločil, da ta dan naredi še posebej čudovit. Poleg prelepega razgleda, neokrnjene narave in slovenskih lepot je Borut pripravil še eno presenečenje. Na samem vrhu Triglava je pokleknil in za roko prosil Uršo. Zaroka je bila vsekakor eno veliko presenečenje in nepozaben spomin, za katerega mislim, da ga mladoporočenca in prijatelja prav res nikoli ne bodo pozabili.

Ohcet bo!

Novica o zaroki se je hitro razširila in pričakovanja, da se v naslednjem letu poročita, so bila vedno večja. Sklenila sta, da se poročita v soboto, 14. avgusta 2021, preden bo minila obletnica zaroke. Kljub vsem ukrepom, ki so se spreminjali iz dneva v dan, nista obupala, Reka sta si, da »ohcet bo!«.

Tako je prišel njun dan. Dolgo pričakovana sobota, 14. avgust,  ki bo za vedno vtisnjen v njun spomin. Njun nepozaben dan se je začel odvijati v cerkvi svetega Martina na Ponikvi. Cerkveni obred so popestrili pevci kvarteta Pušeljc, s katerimi je na začetku zapela tudi nevesta Urša. Takole pripoveduje nevesta: »Sem zelo samokritična in imam res dober posluh. Priti do tega pa je izjemno težko..Moja nesamozavest se je kazala pri petju.

S Sanjo Poljšak Pesan sva se na skrivaj dobivali in imeli ure petja. Ženska, ki je čez čas postala moja prijateljica. Ženska, ob kateri sem postala samozavestna. Njena življenjska zgodba se me je dotaknila in en dan, ko bi morali imeti uro petja, sva namesto petja samo »čvekali« in se pogovarjali o življenju. Uspelo mi je zapeti pred ljudmi, kar si nisem mislila, da mi bo to kdaj v življenju tudi uspelo. Ob veliki in močni želji mi je na moj poročni dan to tudi uspelo. Premagala sem strah in uspelo mi je! No, ni bilo vrhunsko, je pa bilo iz srca.« Mašo je vodil župnik Alojz Kačičnik, poročil pa ju je pater Branko iz kraja, od koder prihaja ženin Borut, torej s Frankolovega. Civilni del se je odvijal na Zlatem Griču v Slovenskih Konjicah. Tam sta jima obred polepšala pevca Uroš in Tjaša, ki pojeta s srcem, dušo in veliko mero ljubezni, pri čemer je bilo ob njunem petju čutiti iskrenost in predanost svojemu poslanstvu.

Presenetili so ju gasilci

Ker sta tako Urša kot Borut oba člana prostovoljnega gasilskega društva, so njuni kolegi zanju pripravili presenečenje. Pred večerjo sta se tako mladoporočenca popeljala pod curki gasilcev, ki so jih pripravili zanju gasilci PGD Frankolovo, PGD Stranice in PGD Dolga Gora.

Zabave, smeha, veselja pa nikakor ni primanjkovalo. »Da smo peli, plesali in se skupaj veselili do zgodnjih jutranjih ur pod šotorom v Dolgi Gori, je skrbel ansambel Mladika. Ansambel, vreden poklona. Mladi fantje in dekle so končno dogajanje spremenili v pravi žur, h kateremu so pripomogli tudi svatje, ki so bili z nama. Zdaj, ko je vse za nama, nekako začenjava dojemati stvari. Krasne fotografije, za katere je poskrbel fotograf Tomaž Petek, in video, ki ga je posnel David Šibal, občudujeva in se spominjava najinega dne.«

Bralcem portala sentjur.net pa bi rada bi sporočila naslednje … »Hvaležna sva vsem, ki ste na takšen ali drugačen način del najinega življenja. Imejmo se radi in spoštujmo drug drugega. Življenje je lepo, samo znati ga moramo živeti.« Tudi mi mladoporočencema želimo vse dobro, predvsem pa naj plamen njune ljubezni nikoli ne ugasne. Pa srečno na vajini skupni poti. (Tjaša Ferlež, Foto: Tomaž Petek)

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več