10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Po brezplačnih junijskih poteh do znanja

Teden vseživljenjskega učenja je v polnem zamahu. Že vse od 12. maja se na območju občin Šentjur, Dobje in Celje, pod območnim koordinatorstvom Ljudske univerze Šentjur, odvijajo različni brezplačni dogodki, ki tudi letos opominjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja. V mesecu maju so se zvrstili številni dnevi odprtih vrat, predavanja o zdravem načinu življenja, delavnice računalniškega opismenjevanja, kulturne prireditve in športne aktivnosti. Obiskovalci so se lahko preizkusili v športnem plezanju na OŠ Franja Malgaja, kajakaštvu na Šmartinskem jezeru, spoznavali so osnove nordijske hoje, obiskali vrt Nade Vreže v Šmarju pri Jelšah in Narodno galerijo v Ljubljani. Z astonomskim društvom so lahko opazovali nočno nebo, obiskali so Ferležev mlin, si ogledali odprto vajo folklornega društva, s planinskimi društvi pa usvajali okoliške hribe.

Tudi v prihajajočem mesecu je univerza, skupaj s svojimi podizvajalci, pripravila nabor dogodkov. Spodaj izpostavljamo določene, celoten koledar prireditev pa si lahko ogledate na spletni strani TVU (http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/). Vabljeni, da izberete vam ljube in se jih udeležite. Za dodatne informacije in prijave so vam na voljo na info@lusentjur.si ali preko telefona (03) 747 16 70.

[table id=6 /]

Sorodne novice

Pričenja se teden vseživljenjskega učenja

Jure Godler

Zaključili UTŽO

Jure Godler

Teden vseživljenjskega učenja 2016

Jure Godler

Na Prevorju obiskali Guzaja

Jure Godler

Enološki ogled kleti šentjurskih vinogradnikov

Jure Godler

20 let Tedna vseživljenjskega učenja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več