3.1 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Zadnja maša priljubljenega šentjurskega župnika

Šentjur, 25. julij 2021 – S koncem tega meseca se iz šentjurske župnije poslavlja župnik Vinko Čonč, ki je minulo nedeljo v cerkvi sv. Jurija daroval zadnjo mašo. Tekom svojega sedemnajstletnega domicila v Šentjurju je v soupravo prevzel tudi župnijo Sveti Rupert nad Laškim, zdaj pa odhaja na funkcijo ekonoma celjske škofije. Novi šentjurski župnik postaja Mitja Markovič.

Čonč, ki prihaja iz župnije Sv. Jernej pri Ločah, je na duhovniški službi v Šentjurju nasledil Mirka Zemljiča. Zapomnili si ga bomo po aktivnem sodelovanju z lokalnimi organizacijami, vključno s skavti, Karitasom in domom starejših. V nedavnem intervjuju za časopis Šentjurčan je povedal, da je bilo sodelovanje venomer pestro in zgledno: “Vesel sem bil teh let v Šentjurju. Bilo je veliko dela in veliko lepega sodelovanja. Mislim, da je bilo nam vsem lepo. Z vsemi sem našel stik in razumevanje.” Nadaljeval je, da iz Šentjurja odhaja z lepimi spomini.

Z umestitvijo novega, tretjega celjskega škofa Maksimilijana Matjaža je novo poslanstvo poklicalo tudi Vinka Čonča: “Že kar na začetku me je videl službi na škofiji, kjer prevzemam službo ekonoma škofije.” Svoje novo domovanje je Čonč našel v Šoštanju, kjer bo, ko ne bo na škofiji, “pomagal po svojih močeh.” Gospodu Vinku tudi v uredništvu sentjur.net voščimo obilo modrosti in blagoslova pri novem poslanstvu. (ViP, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Jure Godler

Županovo srečanje s celjskim škofom in župniki občine

Jure Godler

Mitja Markovič: »Župnijo vidim kot tim«

ViP

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

V krščanski veri se je potrdilo 65 birmancev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več