12.5 C
Šentjur pri Celju
13/06/2024
sentjur.net

Zbrali so se starejši Svetega Štefana

Sveti Štefan, 22. 5. 2024 Krajevna organizacija rdečega križa (KORK) Sveti Štefan je z novo predsednico Marjano Bevc in člani KORK pripravila tradicionalno srečanje starejših krajanov Krajevne skupnosti (KS)  Sveti Štefan. Najprej je bila sveta maša, ki jo je maševal Janez Nerad. Družabno srečanje s kulturnim programom pa so izvedli v večnamenski dvorani gasilskega doma.

Vse prisotne je najprej pozdravila Marjana Bevc v želji, da za trenutek pozabijo na skrbi in se poveselijo z prijatelji. »V čast mi je, da vas lahko v tako velikem številu prav lepo pozdravim. Danes je vaš dan, dan za veselje in druženje. Vse preveč čas hiti in ne vzamemo si trenutka za vas, vas, ki ste ustvarili vse kar mi in naši otroci danes imamo. Z svojimi izkušnjami ste nam pokazali, kako z delom prispevati k boljšemu življenju«, je v nagovoru dejala Bevčeva.

Malčki vrtca, učenci, muzikanti in pevka  

Malčki vrtca in učenci Podružnične šole Sveti Štefan so zapeli in zaplesali. Mladi muzikanti Tijan Perc Marinšek, Val Bračko, David Bevc in Maj Pilko so zaigrali po domače, ko je zapela mlada pevka Sintija Bevc se je orosilo marsikatero oko, saj je pesem posvetila vsem mamam. Po končanem kulturnem programu se je Bevčeva zahvalila učencem in učiteljskem zboru za odličen program in mladi pevki. Po končanem kulturnem programu so obdarili jubilante za 70 let, 80 let, 90 let ter najstarejšo in najstarejšega navzočega krajana na srečanju.

Gosti srečanja Ivan Žaberl, predsednik Območnega združenja RK Šmarje pri Jelšah, Mirko Bevc, občinski svetnik OS Občine Šmarje pri Jelšah v imenu PGD Sveti Štefan, Andrej Smole, predstavnik KS Sveti Štefan in župnik Janez Nerad so udeležencem zaželeli veliko zdravja in miru. »Hvala vsem gostom za tople besede in želje, posebej hvala gospodu župniku Janezu Neradu  za opravljeno sveto mašo. In še kako drži stavek, ki ga je dejal v pridigi: Mi obračamo, Bog obrne! Dragi naši krajani naj se vam nikamor ne mudi, da se malo poveselimo, zapojemo,, bodimo srečni in zdravi in da se drugo leto zopet vidimo«, je zaključila predsednica.

Sledilo je veselo druženje s pesmijo ob spremljavi muzikanta Mirka Bevca. »Bilo je zelo lepo, naši vnuki in pravnuki so nas raznežili s svojim nastopom. Mladi muzikanti malo poživeli, hvala mladi pevki, katere pesem man je segla globoko v srce, našemu muzikantu Mirku za dobro voljo. Iskrena hvala naši novi predsednici Marjani in njeni ekipi, da so nam pripravili ta nepozaben popoldan«, so povedali krajani v upanju, da se naslednje leto zopet vidijo. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Veselo srečanje starejših občanov na Svetem Štefanu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več