18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Veselo srečanje starejših občanov na Svetem Štefanu

Sveti Štefan, 21.05.2014 – Tudi letos so člani in predsednik Ivan Žaberl Krajevne organizacije rdečega križa Sveti Štefan organizirali srečanje starejših krajanov KS Sveti Štefan. Začeli so s sveto mašo v cerkvi Svetega Štefana, ki jo je daroval župnik Janez Nerad. Pravo presenečenje je pripravila 87-letna Milica Prešiček iz Babne Gore, ki je s svojo frajtonarico zaigrala pesem Spet kliče nas venčani maj, ki so jo zapeli vsi udeleženi svete maše.

Kulturni program se je nadaljeval v večnamenski dvorani gasilskega doma. Program je bil splet medgeneracijske rdeče niti, saj so nastopili najmlajši varovanci vrtca in učenci POŠ Sveti Štefan. Nekaj dobrih pesmi so skuhali legendarni Vaški kuharji. Srečanje seveda ni minilo brez neutrudne Milice, saj je zaigrala še tri pesmi. “Lepo je videti in doživeti tako prireditev, ki je marsikateremu starejšemu polepšala popoldan. Zato se zahvaljujem predsedniku KORK Sveti Štefan Ivanu Žaberlu za njegov trud in hvala vsem nastopajočim,” je v svojem nagovoru dejal župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, čestitkam in želji, da ta srečanja ostanejo še vedno živa so se pridružili predstavnica OZRK Šmarje pri Jelšah Mirjana Muzetič, predsednik KS Sveti Štefan Jakob Romih in predsednica DU Sveti Štefan Slavica Čavš. Na koncu je predsednik obdaril jubilante, ki so dopolnili 70 in 80 let, najstarejšo udeleženko Terezijo Mohorko in najstarejšega Alojza Kovačiča. Sledilo je veselo druženje z dobro jedačo, za katero vsako leto poskrbi Gostišče Gajšek iz Loke pri Žusmu. Za dobro voljo pa je raztegnil svoj meh Franc Žurej v spremljavi Vinka Čavža. “Veseli smo, da se tako srečamo, malo poklepetamo, se spominjamo svojih mladih dni. Hvala našemu Ivanu, ki se tako trudi, počutimo se še del naše skupnosti,” so bile besede veselih in zadovoljnih udeležencev. (M. K.)

 

 

Sorodne novice

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Žegnanje konj na Babni Gori

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več