17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Zdesetkane Šentjurčane potolkli še sodniki

Šentjur, 30. 3. 2019 – Košarkarska sezona gre počasi proti koncu. Pred našimi prvoligaši KK Šentjur so še štiri tekme. V Ligi za obstanek pa našim košarkarjem nagajajo tudi poškodbe, saj na parket niso stopili že dalj časa poškodovani Matej Krušič, ki je že zaključil sezono, Miloš Pešić in Američan Amir Woolridge, vsi člani udarne peterke. Trener Jakša Vulić pa je bil primoran v ogenj poslati tudi Jerneja Ledla in Dejana Čigojo, ki nista tekom sezone dobila zelo veliko priložnosti.

Tokrat so v Športni dvorani OŠ Hruševec Šentjur gostovali košarkarji iz Laškega. Domačini so srečanje začeli podjetno in si koncu prve četrtine pripravili največje vodstvo na tekmi za 13 točk (24:11). V katastrofalni drugi četrtini so prednost izgubili, Laščani pa so si z jurišem do polčasa pripravili minimalno prednost dveh točk za nadaljevanje tekme. Slabi drugi četrtini naših košarkarjev je sledila enako slaba tretja četrtina. Šentjurčani so v dveh četrtinah igranja dosegli le 26 točk (13 v vsaki četrtini). Trinajst točk prednosti pred zadnjo četrtino pa kljub prebujeni igri rdečih ni bilo dovolj, čeprav je kazalo na preobrat v zadnjih izdihih srečanja. Tekma se je končala pri rezultatu 78:81.

Tekmo si bomo zapomnili tudi po tem, da je bil zaradi nešportnega navijanja, ki ga je vzpodbudilo slabo sojenje sodniške trojice, bil iz tekme izključen tudi vodja Šentjurskih vitezov, Ivan Zupanc – Ičo. Klub je bil zaradi tega oškodovan za 600 evrov kazni. Izključitev in slabo sojenje pa sta botorvala temu, da je sodnike po zaključku tekme pred dvorano čakalo nekaj jeznih navijačev. V pomoč sodnikom, ki si niso upali odpeljati domov, je prišlo kar 6 interventnih policijskih vozil. Konvoj spremstva sodnikov je zabeležil tudi novinar Mitja Knez, katerega posnetek delimo.

 

(Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc, video: Mitja Knez)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več