10.8 C
Šentjur
23/10/2019
sentjur.net

Zdravili Anonimne hipohondre

Šentjur, 2. 6. 2019 – Dvorana Ipavčevega kulturnega centra Šentjur se je nedeljsko popoldne spremenila v čakalnico. Dežurni psiholog Dr. Kač je svoje paciante posedel v dvorano in takoj začel terapijo s prvimi petimi. Seveda je šlo za improvizirano komedijo v izvedbi Improgalaktikov Epik Teatra z naslovom Ah – Anonimni hibohondri. S pomočjo občinstva so Improgalaktiki odkrivali hibe petih pacientov, ki so jih odlično zaigrali Ana Evelina Plahuta, Neža Zdolšek, Edith Costo, Monika Oset, Dominik Gračner in psihiater Tom Costo. Improgalaktiki so prvine improgledališča povezali v smiselno celoto in postavili na oder improvizirano gledališko umetnost, kot je pri nas še nismo videli. To jim je pred nekaj dnevi priznala tudi selektorica odraslih gledaliških skupin Mojca Radjko, ki je predstavo uvrstila na regijsko srečanje.

Zanimivo je tudi dejstvo, da so se igralci poigrali tudi z nekaj namišljenimi ampak povezanimi hibami in jih nič sramotno vključili v predstavo. Ana Evelina je tako predstavljala razcepljeno osebnost – Ano in namišljeno prijateljico Evelino, Edith Costo zasvojenko z mazohizmom in dominacijo, Dominik brezhrbteničnega in na mamo navezanega moškega, Neža odvisnico od resničnostnih šovov in Monika dekle brez denarja in strastno popotnico. Improgalaktiki so v predstavi navdušili in nasmejali občinstvo.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež

Zagrebški stand up na obisku v Šentjurju

Jure Godler

Akustični koncert ob izpadih elektrike

Jure Godler

Epiki praznovali 15-letnico delovanja

Jure Godler

Ob mrzlem deževnem večeru so se greli s smehom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več