19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Šentjur, 25. 9. 2020 – Območna izpostava Šentjur Javnega sklada za kulturne dejavnosti je v sodelovanju z Društvom Epik teater in FB-skupino Šmarski argo pripravila pomemben zgodovinski dogodek, vsaj tako so si bili enotni vsi akterji na odru. Namreč, kot je Aleš Novak, ki ga poznamo iz stand up scene in televizijskih ekranov, uvodoma povedal, je zares čudno, da morajo Šmarčani priti nastopat v Ipavčev kulturni center, da ga razprodajo. Naj omenimo, da je dvorana zaradi trenutnih razmer lahko bila le tretjinsko zasedena, vstopnine pa ni bilo.

Tom Costo, ki je branil Šentjur, je v šali poudaril, da so po dolgem času spet začeli z dogodki in da pač nekje morajo začeti in zato so povabili prijatelje iz sosednje občine. Ključna možakarja Šmarskega arga, Janez Čakš in Žiga Petek, sta povedala vse o ideji za facebook skupino ter kasneje o knjigi Šmarske (po)srečnice, ki je bila obiskovalcem na voljo na petkovi prireditvi. Vsi v dvorani so se lahko naučili nekaj fraz, izrazov, predvsem pa so se do solz nasmejali ob interakciji vseh štirih na odru. Janez, Žiga in Tom so pred samim dogodkom posneli komične videoposnetke, ki so jih predvajali na spletu ter na velikem platnu v sklopu prireditve.

Kulturni most

Za glasbeno popestritev je poskrbel kvartet Pušeljc s pestrim izborom lokalno obarvanih pesmi. Lahko zares rečemo, da je Šmarski večer vzpostavil kulturni most med Šmarjem in Šentjurjem ter predstavljal lep prikaz kulture iz bližnjih krajev, zato smo v pričakovanju novih prireditev podobne tematike.

Šmarski večer je bil prva od dveh prireditev, ki jih JSKD in Društvo Epik teater ta vikend organizirata v Ipavčevem kulturnem centru v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja. V nedeljo zvečer ob 18h bodo Improgalaktiki v IKC-ju odigrali prizore iz različnih knjig, kamor ste vsi skupaj vabljeni. Zdaj je zares čas, da podpiramo kulturo! (Tom Costo., foto: Daniel Berden)

Sorodne novice

Črni humor Pri Kulturni pip’ci

Jure Godler

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več