18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zlato priznanje za otroški in mladinski zbor OŠ Dramlje

Dramlje, 12. 5. 2023 – Zborovsko petje je v naših krajih zelo razširjena dejavnost. Se pa ljubezen do petja začne že od malih nog ter nadaljuje preko otroških in mladinskih pevskih sestavov vse do odraslih zborov in vokalnih skupin. Otroški in mladinski zbori v okviru osnovnih šol se vsako leto srečujejo na revijah območnih pevskih zborov – Mi smo pomlad. Strokovna ocenjevalka pa zbore, glede na prikazano, razvsti na regijsko ali državno raven, kamor se zbori lahko prijavijo.

Letošnjo revijo je ocenjevala Danica Pirečnik, ki je podala strokovno oceno, ki je večino otroških zborov uvrstila na reginalno raven, Otroški pevski zbor Dramlje pa uvrstila na državno raven. Slednji pa so se odločili, da se tako mladinski kot otroški zbor udeležita regijskega tekmovanja. Ker pa jim termin tekmovanja za naše področje na Črni na Koroškem ni ustrezal, so se udeležili tekmovanja v Gorenji vasi pri Škoflji Loki, kamor hodijo zbori Gorenjske. Pod vodstvom Marije Klančar sta se oba zbora zelo izkazala in prejela zlato priznanje za svoj nastop. Mladinski pevski zbor pa je prejel celo priznanje s pohvalo.

Reginalne revije za naše področje – srečanje Od Celja do Koroške – Na Črni na Koroškem 25. maja 2023 pa se bodo udeležoli tudi pevci OPZ OŠ Dobje, ki jih vodi Sara Reneja Centrih. Pevcem iz Dramelj in njihovi zborovodkinji čestitamo, za Dobjane pa držimo pesti. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dobjani in Drameljčani pozlatili v Zagorju

Jure Godler

Na šentjurskem odru dve od izbranih predstav

Jure Godler

Lutkarije in vragolije

Jure Godler

“Bog z mano v službi in z mulcem pri nogometu”

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Z regijskega srečanja otroških gledališč

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več