24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Znova vesela noč v Dobrini

Dobrina, 2. julij 2022 – Ena od vsakoletnih prireditev, ki jih je moč najti v zloženki Šentjurskega poletja, je tudi Dobrinska noč. Društvo Izviri Dobrina s predsednico Danico Recko na čelu že 25 let skrbi, da etnografski, kulturni in športni dogodek privija poletni utrip v kraju.

Tudi to leto so pripravili pestro paleto vsebin, med katerimi je bilo moč najti razstavo umetniških del, ustvarjalne delavnice za otroke, razstavno-prodajni kotiček društva, izostalo ni niti vsakoletno ocenjevanje “Naj pršjače”. Letos je svoje dobrote na pred strokovno komisijo prineslo šest gospodinj, pršjač je bilo sedem. Vse so prejele zlato priznanje, dve pa sta se okitili z naslovom najokusnejših; Ivica Lesjak iz Hrastja je prejela naziv za »Naj pršjačo«, Anica Žurej iz Turistična kmetija Žurej – Ječovo pa naziv »Naj pršjača z dodatki«.

Tudi uradno odprli Artičkovo spominsko sobo

Na letošnji ediciji Dobrinske noči je sicer izostalo državno prvenstvo v vlečenje vrvi in tekmovanje v metu motorne žage. So pa zato tekom programa opravili še eno slovesno dejanje – odprtje spominske sobe pisatelja Danijela Artička. Ta je svoja vrata sicer odprla že decembra, a je morala na slovesno odprtje nekoliko počakati. Poleg predsednika KS Loka pri Žusmu Srečka Krajnčana in podžupanje Občine Šentjur Silve Koželj sta prisostvovala tudi Artičkov sin Jure in žena Slava, ki se je domačinom zahvalila za lepo gesto: “Vsem zbranim bi stisnila roko, da začutim vaše plemenito srce in se vam ob spominu na dragega Daniela zahvalim. Hvala ker ste ta spomin povezali s praznovanjem družine Ipavec in s tem združili plemenite krajane Šentjurja na nivo, ki priteče najbolj visoko cenjeni družini.”

Bogato dogajanje je v večernih urah zaokrožila še veselica, zbrani so se po plesišču vrteli ob zvokih domačinov, ansambla Jug. Člani društva so poskrbeli tudi za spremljajoče dobrote, umanjkal ni niti srečelov. (foto: Franci Hrovatič)

Sorodne novice

Aktivno medgeneracijsko povezovanje v Dobrini

Tjaša Ferlež

Valentinov pohod na Žusem

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

»Moja dežela – lepa in gostoljubna«

Tjaša Ferlež

Prikazali pravilno obrazovanje sadnega drevja

Jure Godler

Že petindvajsetič na Valentinov pohod na Žusem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več