14.1 C
Šentjur pri Celju
04/04/2020
sentjur.net

Župan sprejel cvet odličnjakov

Šentjur, 16. 6. 2016 – Osrednjo vlogo so na Ipavčevem vrtu tokrat imeli devetošolci – tisti najbolj pridni, tisti, ki so bili vzor drugim. Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je povabil najboljše učence na svečan sprejem. Na začetku jim je dal nekaj modrih življenjskih nasvetov, čestital za dosežen uspeh in jim zaželel uspešno popotnico še za naprej. Z ukinitvijo učnega uspeha so sprejeli kriterije, ki so jih morali učenci izpolniti – odstotek na NPZ, odlične zaključene ocene, priznanja na državnih tekmovanjih ter tudi vzorno vedenje, pomoč in zgled sošolcem ter sodelovanje na šolskih prireditvah.

Podelil je tudi priznanja učenkama, ki sta zaključili glasbeno šolo in sodelovali tudi na različnih tekmovanjih: Neži Vrečko in Pii Fenko. Priznanja so prejeli učenci OŠ Blaža Kocena Ponikva: Katja Čeh, Urška Dobnik, Mojca Kukovič in Marko Žvegler, učenci OŠ Dramlje: Katarina Kopinšek, Natalija Laubič, Martina Ulbing, Teodor Vodeb in Janja Voga, učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur: Ana Artnak, Katja Artnak, Zala Gazvoda, Lučka Godec, Nik Golej, Tamara Podgoršek Tonažin, Ana Slomšek, Sara Vehovar in Klemen Vodeb, učenci OŠ Hruševec Šentjur Tilen Brečko, Manja Čokl, Rok Horjak, Vesna Jurjec, Anja Keše, Urh Kovačič, Tina Selič, Tanja Seničar, Sergej Stojan in Eva Škoberne, učenci OŠ Planina pri Sevnci: Eva Gračner in Nuša Gračnar ter učenci OŠ Slivnica pri Celju: Julija Artiček Jovan, Ana Hostnik, Sandra Planko, Janja Polšak, Jure Tojnko, Kaja Tovornik in Jan Žekar.

Za kulturno popestritev so poskrbele mlade glasbenice Tria Jutina – Tinka Muck, Julija Kalan in Naja Horjak, ki se kljub mladosti že udeležujejo mednarodnih temovanj. Na klavir pa je dve Ipavčevi skladbi zaigrala tudi Neža Mastnak. Prireditev je povezovala Polonca Jazbinšek. Po obveznem fotografiranju so se odličnjaki podružili še s starši, ravnatelji in tudi razredničarkami. (Jure Godler)

Fotografije za lastno uporabo so na voljo do 23. junija na tej povezavi https://we.tl/3G9vRxMvWw .

Sorodne novice

Znaka civilne zaščite v roke PGD Lokarje in Martinu Cmoku

Tjaša Ferlež

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

PGD Ponikva: Skupno podelili kar 56 priznanj

Tjaša Ferlež

Kometiramo: Kdo ne mara šentjurske dobrotnice?

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler

Cvet devetošolcev na županovem sprejemu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več