30/05/2020
sentjur.net

1:1. V infarktni tekmi prva zmaga Tajfuna

Šentjur, 24. 5. 2015 – Šentjurski košarkarji so v se v drugi tekmi finala Lige Telemach ponovno pomerili z ekipo Rogaške. V finalu, ki se igra na tri dobljene zmage, so gostje prišli z moralno prednostjo domače zmage, naši košarkarji v rdeče-modrih dresih pa so se zavedali teže domače tekme. Zato so s podporo gledalcev tekmo otvorili silovito in že po nekaj minutah vodili za sedem točk. Žal pa so gostje iz Rogaške prednost kmalu stopili. Naši košarkarji, med katere se je vrnil nepogrešljivi Ceola Clark III, po pretresu možganov, so se na igrišču borili kot levi. Igra s strani gostov je bila groba, kar so nekaj časa sodniki to celo dopuščali. Ekipi sta bili povsem izenačeni. Nekaj minut pred koncem rednega dela so s trojko Sandija Čebularja gostje izsilili podaljšek. Še več – imeli so lepo priložnost, da v 25 sekundah igre celo povedejo in zmagajo v šentjurski dvorani OŠ Hruševec Šentjur. A so jo k sreči zapravili, naši pa v zadnjem skrajšanem napadu niso zadeli, zato smo prvič v finalu gledali petminutni podaljšek rednega dela pri rezultatu 67:67.

Prvi podajšek so naši začeli slabo in Slatinčani so s prednostjo 74:69 minuto do konca podajška vodili in izgledali zmagovita ekipa, a niso računali na požrtvovalni trojec Dragiša Drobnjak, Ceola Clark in Đorđe Lelić, ki je razliko ponovno ulovil. Đorđe Lelić – Lela je z metom od table v zadnjih sekundah podajška in iz obupa zadel skoraj nemogoč koš za tri točke in izsilil še drugi podajšek. V tem delu pa se je Rogaški maščevala groba igra in zbirka osebnih napak, saj so morali igro zapustiti Žiga Dimec, Mladen Primorac in Dražen Bubnić ter pri naših borec za vsako žogo Milan Sebič. Naši so si nato rutinirano priigrali svojo prvo zmago v finalu z rezultatom 88:81 ter se izenačili z Rogaško po številu zmag na 1:1.

Izpostaviti moramo igro Dragiše Drobnjaka, ki je prevzel pobudo, motiviral soigralce, zraven pa se pod košem boril, skakal tako v obrambi kot v napadu ter zadeval koše. Našim nasprotnikom jih je nasul kar 31, imel 5 skokov, podelil 4 asistence in bil ključni igralec na vročem šentjurskem parketu. Po 15 točk sta k zmagi prispevala Đorđe Lelić in Emir Zimić, ki je dodal še 13 skokov, 10 točk je dodal Ivan Držić, 8 pa Domen Bratož. Naši borci, ljubitelji domačega občinstva, so bili na koncu tekme povsem izčrpani. Ceola Clark, ki še ni “pravi” po poškodbi, je bil povsem omagan in je moral igrišče zaradi izčrpanosti zapustiti nekaj minut pred koncem. Naši igrajo naslednjo tekmo že v torek na pomembnem gostovanju v Rogaški, do takrat pa bosta morala ogromno dela opraviti fizioterapevt Klemen Zdolšek in kondicijski trener Matevž Koleša, da bodo čez dva dni ponovno fit. Omeniti moramo še številne šentjurske navijače, ki so bučno navijali, na noge pa niso uspeli spraviti le VIP tribune na srednjem delu. Zagotovo pa bo naša ekipa potrebovala tudi tiste glasove in energijo, ki jo z glasnim navijanjem dajejo navijači igralcem, če se hočemo zavihteti na zmagovalni oder.  (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler

Derbi s pomočjo sodnikov – Slatinčanom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več