15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

12. MaK z domačimi kantavtorji

Grobelno, 5. novembra 2022 – Začetek novembra na Grobelnem tradicionalno pripada kantavtorjem. V preteklih letih mednarodni festival MLADI avtor KANT (MaK) je letos postregel s povsem slovensko odrsko posadko.

Večer je odprl mariborski americana kantavtor Boštjan Zorc, sicer član zasedbe B-kompleks. Mariborski naglas je na odru zamenjal primorski – Matija Bolčina iz Nove Gorice, kitarist s čutnimi songi, delno petimi tudi v angleščini. Z zasedbo se je predstavila tudi mariborska kantavtorica in pianistka Taja Božič – Taja, ki je v preteklosti sodelovala tudi z raperjem Emkejem. Edini predstavnik zasavskega revirja letošnjega MaK-a pa je bil Domen Don Holc, pesnik in kitarist, sicer pa tudi član zasedbe Koala Voice, ki je na Grobelnem že nastopila.

Tudi letos je umetniški vodja in predsednik Kulturnega društva Grobelno Gregor Počivalšek v program uvrstil kantavtorje iz naše bližnje okolice. Tovrstna ustvarjalnost je tod namreč še kako živa. Kantavtorski projekt 3:RMA poleg mariborčanke Urške Supej sestavlja tudi Slatinčanka Maša But, ki je na Šentjurskem dobro znana kot vokalistka in flavtistka zasedbe Vudlenderji. Mesto na samem koncu dvanajste edicije MaK-a so organizatorji letos podelili Šmarčanu Boštjanu Imenšku. Na odru je samouk, ki je med drugim sodeloval z zasedbami Fushies, Barni band, Mi2, Muškat Hamburg in Rdeči Gadi, uprizoril svojstven performans, ki je še posebno navdušil spremljevalce njegove glasbene poti.

Mesto osrednjega gosta letošnjega festivala je pripadlo izolskemu kantavtorju Dragu Misleju – Mefu. Eden najbolj plodovitih slovenskih avtorjev se je podpisal pod številne ponarodele uspešnice, ki pa so jih večinoma izvajal drugi. Na Grobelnem, do koder ga je navigacija peljala po neutrjenih poteh, je nastopil s svojim sinom Aljošo Mislejem, v publiki pa ga je spremljal tudi štirinogi kosmatinec. Mef je predstavil nekaj “štiklov” z novega albuma, seveda pa tudi nekaj drugih iz svoje bogate zakladnice.

Sorodne novice

Aši predstavil svoje kantavtorsko ustvarjanje

Jure Godler

GrobelnoFest z mnogo spremembami

ViP

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več