14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Aši predstavil svoje kantavtorsko ustvarjanje

Šentjur, 19. 11. 2022 – V okviru Epikulinaričnih večerov, ki jih pripravljata Tom in Edith Costo v “Pri kulturni pipci, je nastopi tudi kantavtor Leon Ašenberger – Aši. Ašija, ki sicer izhaja iz Galicije, danes pa živi v Slovenski Bistrici, pri nas bolj poznamo kot umetniškega vodjo Vokalne skupine 7 de’ci. Odzval se je vabilu in v avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, predstavil svoj repetuar lastnih skladb.

Glasbenik je že od malih nog predan glasbi in je tudi vsestranski glasbenik – po nižji glasbeni šoli iz klavirja in violončela, se je kot samouk načil še kitare. Je tudi pevec celjske Vokalne skupine Oktet 9 sodeluje pa pri številnih orkestrih in komornih skupinah ter vodi zbore. Zadnje čase pa sledi tudi svoji dolgoletni želji po kantavtorstvu. Pri kulturni pipci, je občinstvu pričaral zanimiv večer ter navdušil z izpovednimi in tudi hudomušnimi besedili. Med koncertom pa so organizatorji koncerta poslušalcem postregli še s savinjskimi doborotami Mesarstva čas. (Jure Godler, foto: Jure Godler in Danijel Berden)

Sorodne novice

Adi Smolar pristal v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

12. MaK z domačimi kantavtorji

ViP

Koncertirali v copatih

ViP

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Jure Godler

Dobjanska kantavtorka v finalu KantFesta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več