-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

20 let gasilskega društva Dobrina

Dobrina, 8. 9. 2018 – Že kar tretje leto zapored v Dobrini obeležujejo praznik krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, ki so ga letos povezali z okroglo obletnico domačega prostovoljnega gasilskega društva Dobrina. Predsednik KS Srečko Krajnčan je predstavil rekonstrukcijo nove ceste iz kamnoloma, ki je marsikateremu predstavljala strah. Leta 2016 so začeli z deli in med drugim imeli ne malo nevšečnosti, ki spadajo zraven. Projekt so izpeljali v letu 2017 in se tako lotili novih širitev cest v krajevni skupnosti. V teh nekaj letih so v krajevni skupnosti uredili javne in lokalne ceste, vodovod, infrastrukturo telekomonikacij in drugo.

Krajnčan je poudaril, da čeprav so malce oddaljeni od središča, jim je lepo, in gonilna sila jim je močno srce, ki jih je in jih bo tudi v prihodnje vodilo naprej. V sklopu kulturne prireditve so podelili tudi priznanja KS Loka pri Žusmu. Dobitniki priznanj so Martin Žlender, Slavko Kolar, Anton Gajšek, PGD Dobrina ter Sara Žafran. Priznanja so jim podelili župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, predsednik KS Loka Srečko Krajnčan ter Robert Žafran. Zbrane pod šotorom je prijazno pozdravil in nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Čestital je gasilskemu društvu in pohvalil dobro sodelovanje med Krajevno skupnostjo Loka in Občino Šentjur.

Predsednik gasilskega društva Dobrina, Gregor Marcen, je na kratko povzel zgodovino društva, vse od ustanovitve do danes. V njem je omenil vsa pomembna imena, ki so na kakršen koli način povezana in zaslužna, da je bilo ustanovljeno gasilsko društvo Dobrina. S to prireditvijo društvo obeležuje kar dva jubileja, in sicer 40 let gasilstva v Dobrini in 20 let gasilskega društva. Predsednik PGD Dobrina se je zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli, da je gasilstvo ponos domačega kraja. V letošnjem letu so se lotili večjega projekta in tako na gasilskem domu zamenjali streho, zato se je ob tej priložnosti zahvalil tudi vsem, ki so kakor koli pomagali. Gasilsko društvo je ob svoji dvajsetletnici podelilo plakete, priznanja in zahvale.

Gasilcem pa je ob njihovem jubileju čestital tudi predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej. Poudaril je, da tudi če so najmanjše in hkrati tudi najmlajše društvo v GZ, je zveza nanje ponosna in hvaležna vsake pomoči, ki jih nudijo PGD Loki pri Žusmu. Za kulturni program so poskrbeli folkloristi iz Svetega Štefana, vokalna skupina Ataka in vokalna skupina Fantje z Žusma. Zbrane pod šotorom je pozno v noč zabaval domači ansambel Kozjanski Lumpi skupaj s Fanti s Praprotna.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Menjava strehe ostaja v planu za leto 2017

Jure Godler

Drameljčani praznovali

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več