23.1 C
Šentjur pri Celju
14/07/2020
sentjur.net

Menjava strehe ostaja v planu za leto 2017

Dobrina, 24. 3. 2017 – Kot zadnji v skupini prostovoljnih gasilskih društev GZ Šentjur so letos zborovali člani PGD Dobrina. V preteklem letu so dokončali ureditev odvodnjavanja okolice gasilskega doma in preureditev garaže. Predsednik društva Tadej Žlender je ocenil, da so si na lanski skupščini preveč ambiciozno in lahkomiselno zastavili cilj, da bi v preteklem letu zamenjali streho na gasilskem domu. Razlog za nerealiziran cilj je pomanjkanje finančnih sredstev, ki jih s strani GZ Šentjur še niso prejeli. Tako je menjava strehe ostala v planu dela za leto 2017.

Po poročanju poveljnika Hinka Drobneta so se z ekipama pionirjev in članov udeležili tekmovanja GZ Šentjur. Pionirji so sodelovali tudi na tekmovanjih na Svetem Štefanu in v Zadobrovi, člani pa so pripravili vajo v mesecu požarne varnosti v Hrastju, pri kateri so se letos prvič poslužili napajanja vode s hidranta. Intervencij v preteklem letu na srečo niso imeli. Ob koncu je poveljnik izpostavil težavo, da kljub novemu vodovodnemu omrežju ni hidranta v centru Dobrine, hidranti drugod po vasi pa so še vedno brez vode in so zato nekoristni.

PGD Dobrina je najmanjše prostovoljno gasilsko društvo GZ Šentjur, ki šteje približno 40 članov. Kljub temu se trudijo izpolnjevati naloge gasilske službe po svojih močeh in ob podpori drugih, predvsem GZ Šentjur, KS Loka pri Žusmu in Občine Šentjur. A žal bi lahko dejali, da je bila na tokratnem zboru podpora omenjenih izkazana v zelo majhni meri. Na letošnji skupščini namreč predstavnikov GZ Šentjur in KS Loka pri Žusmu ni bilo, udeležili pa so se je predstavniki le štirih prostovoljnih gasilskih društev GZ Šentjur, predstavnik Rdečega križa in župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

20 let gasilskega društva Dobrina

Jure Godler

Predstavila se je KS Loka pri Žusmu

Jure Godler

Nova streha na matični šoli in prizidek na podružnici

Jure Godler

Praznik KS: Pozdravljena, Loka vesela, naj s tabo se vse veseli …

Jure Godler

Na šolah v Šentjurju in na Blagovni nova streha ter prizidek

Jure Godler

Veter razkrival strehe in podiral drevesa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več