10.9 C
Šentjur pri Celju
26/05/2020
sentjur.net

Na POŠ Blagovna skrbijo za zobke

Blagovna, 12. 6. 2019 – Letos se je zaključilo že 36. republiško tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki pod strokovnim in organizacijskim vodstvom Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva poteka po vseh slovenskih osnovnih šolah ter šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami.

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Šentjur je bila v ta projekt vključena tudi Podružnična osnovna šola Blagovna. V tekmovanju je sodelovalo 67 učencev od 2. do 5. razreda.  Približno enkrat mesečno jih je nenapovedano obiskala medicinska sestra Rosanda Klakočer in naključno izbranim otrokom s pomočjo testne tablete naredila kontrolo čistosti zob. Učenci 2. razreda so bili pri umivanju zob tokrat najbolj vestni in natančni, zato so si prislužili priznanje ter praktične nagrade. Veseli drugošolci so si zadali, da se bodo tudi v prihodnje trudili in redno skrbeli za čistočo svojih zob, kar je tudi poglavitni cilj omenjenega projekta.

(P. A.)

Sorodne novice

Zaključek šolskega leta na POŠ Blagovna “čist izven okvirja”

Jure Godler

Alma Karlin v mladih očeh

Jure Godler

Na Blagovni so plesali

Jure Godler

Revije Mi smo pomlad se je udeležilo 538 mladih pevcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več