28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Na POŠ Blagovna skrbijo za zobke

Blagovna, 12. 6. 2019 – Letos se je zaključilo že 36. republiško tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki pod strokovnim in organizacijskim vodstvom Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva poteka po vseh slovenskih osnovnih šolah ter šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami.

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Šentjur je bila v ta projekt vključena tudi Podružnična osnovna šola Blagovna. V tekmovanju je sodelovalo 67 učencev od 2. do 5. razreda.  Približno enkrat mesečno jih je nenapovedano obiskala medicinska sestra Rosanda Klakočer in naključno izbranim otrokom s pomočjo testne tablete naredila kontrolo čistosti zob. Učenci 2. razreda so bili pri umivanju zob tokrat najbolj vestni in natančni, zato so si prislužili priznanje ter praktične nagrade. Veseli drugošolci so si zadali, da se bodo tudi v prihodnje trudili in redno skrbeli za čistočo svojih zob, kar je tudi poglavitni cilj omenjenega projekta.

(P. A.)

Sorodne novice

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Na POŠ Blagovna s Timom Mastnakom tekli za dober namen

Jure Godler

POŠ Blagovna proslavila 120-letnico obstoja

Jure Godler

Na POŠ Blagovna tekli za dober namen

Jure Godler

Likovna kolonija na POŠ Blagovna

Jure Godler

Zaključek šolskega leta na POŠ Blagovna “čist izven okvirja”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več